Местният парламент ще гласува бюджета на Варна за 2019 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:18 / 30.01.2019
1487
Общинският съвет във Варна се събира за първи път тази година. Заседанието ще започне в 9:00 часа в зала "Пленарна“ на общината, като в проекта за дневен ред са включени 15 точки.

Основна тема на дискусиите ще бъде бюджетът на Варна за 2019 г. Неговата макрорамка е 497 625 000 лв. – с близо 104 млн. лв. по-голяма от първоначално заложените средства миналата година.

Съветниците ще трябва да дадат своя вот и за започване на процедура по предоставяне на минерални води – държавна собственост, за безвъзмездно управление на общината. Предстои да бъде внесено официално искане в Министерството на околната среда и водите, но преди това то трябва да получи одобрението на Общинския съвет.

Местният парламент ще обсъди и промени в две от общинските наредби. Корекции предстои да настъпят в наредбата за размера на местните данъци в частта й за налога върху превозните средства, а с поправки в наредбата за определяне на местните такси ще бъде направена актуализация на цените за входни билети в Зоопарка.

Друг финансов въпрос, който съветниците ще разгледат, е въвеждането на максимална цена от 300 лева за репатриране на неправилно паркирали автомобили и престоя им на наказателен паркинг. Одобряването на проект за ПУП-ПРЗ на Аспарухов парк също фигурира в дневния ред.

На гласуване ще бъде подложено и предложението за прекратяване чрез ликвидация на "Централен универсален магазин“ АД, в чиито активи е т.нар. Дупка. Тези планове на общината, която е собственик на дружеството, вече бяха единодушно подкрепени от ПК "Собственост и стопанство“.

Заседанието на местния парламент ще завърши с дискусия с гражданите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).