Местният парламент взема важни решения днес

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:40 / 29.09.2020
1280
Осмото заседание на Общински съвет-Варна започва в 9:00 часа в зала "Пленарна“. То ще се състои при спазване на противоепидемичните изисквания в съответствие с издадени заповеди и ще се излъчва онлайн през сайта на местния парламент.В предварителния дневен ред са включени 15 точки. Една от тях е разглеждане на годишните финансови отчети на общинските лечебни заведения и дружества.

Сред темите, които ще обсъждат съветниците, е изграждането на леко метро във Варна. Общинският съвет ще реши дали да бъдат отпуснати средства за финансиране на началните етапи на проекта – предпроектни проучвания, определяне на терен за депо и др.

Друга точка е одобряване на допълнителни средства за основен ремонт на пътни връзки, фактически свързани с бул. "Васил Левски“. На гласуване ще бъде подложено и предложението за отпускане над 200 хил. лева за изграждане на техническа инфраструктура в селищно образувание Добрева чешма.

Приемането на актуализирана икономическа рамка на обществения градски транспорт във Варна също присъства в дневния ред. Съветниците ще решат дали да дадат съгласието си за теглене на банков кредит за нуждите на "Градски транспорт“.

Общинският съвет ще гласува и номинациите за награда "Варна“ за ярки постижения в областта на културата. Приемането на нов статут за определяне на годишни поименни награди на Община Варна за студенти от варненските висши училища също ще бъде разгледано на днешното заседание.

В дневния ред фигурира отпускането на еднократни социални и здравни помощи. Съветниците ще решат колко двойки от Варна да бъдат подпомогнати със средства от общинския бюджет за инвитро процедури.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).