Местният парламент взема важни решения днес

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:35 / 27.12.2019
1288
Общинският съвет във Варна се събира за 3-то си редовно заседание от началото на мандата. Сесията ще започне в 9:00 часа в зала "Пленарна“, като в проекта за дневен ред са включени 13 точки. Една от тях е актуализация на бюджета за 2019 г. Друг финансов въпрос, който съветниците ще разгледат, е проектът на план-сметка "Чистота“ за следващата година. Местният парламент ще гласува също финансиране за две варненски болници. Предвижда се от общинския бюджет да бъдат отпуснати средства за Тубдиспансера и Очна болница.

На гласуване ще бъде подложено и предложение за промени в Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Варна, с които се предвижда увеличение на данъка при придобиване на имущество по възмезден начин от 2,6% на 3%.

В дневния ред фигурира и избор на общински съветници за членове в Експертния съвет към фонд "Култура“ и в Областния съвет за развитие на област Варна. Съветниците ще определят  делегат и заместващ го в Общото събрание на Националното сдружение на общините в България и ще решат кой да е представителят на община Варна в Общото събрание на съдружниците на "Водоснабдяване и канализация – Варна“ и Асоциация по ВиК.

Очаква се също да бъдат избрани председатели и членове на  Правната комисия и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, и за връзки с гражданското общество.

Предстои да бъде утвърден също списъкът на кандидати за съдебни заседатели при Районния съд във Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...
Доброволци от Варна боядисаха яйца за хора в нужда
Внимание! Вижте къде да не минавате във Варна
Жест към варненци! Една цена не се повиши от 1 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).