Между 200 и 400 души от други населени места избират във Варна всеки месец

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:04 / 03.12.2009
6168
Между 200 и 400 души от други населени места извън Варненска област избират личен лекар във Варна всеки месец, показват справките в деловодството на РЗОК във Варна. Само през октомври 443 души от страната са подали молби за смяна на общопрактикуващия лекар с личен лекар, който работи във Варна.

За пръв път са избирали през октомври личен лекар 1000 души, а в бройката влизат новородени и хора, които са започнали да се осигуряват за здраве. Бумът на новорегистрирани в здравната система е бил през юни, когато 2218 души във Варна са попълнили формуляри за избор на личен лекар за пръв път. Справка в масивите на РЗОК - Варна, показва, че във Варненска област здравноосигурените лица през октомври са били 420 970 души. Най-малко варненци са се осигурявали за здраве през месец май, когато 417 119 души са внасяли 8-процентна здравна вноска.

През декември всеки здравноосигурен пациент може да промени избора на личен лекар. Това става с попълване на регистрационна форма, която струва 20 ст. и може да се закупи от книжарницата на "КИМ 2000" в ДКЦ 5 /бившата поликлиника "Христо Ботев"/ на ул. "Сава" №2 във Варна. В документа пациентът попълва личните си данни.

Регистрационната форма и здравноосигурителната книжка се представят на новоизбрания личен лекар. Той подписва и заверява регистрационната форма. От тази дата пациентът вече фигурира в пациентската листа на новия личен лекар, а отписването му от листата на предишния лекар се прави служебно от РЗОК - Варна. Здравноосигурените лица не са задължени да го уведомяват за новия си избор. Списъкът с имената и адресите на общопрактикуващите лекари на територията на РЗОК - Варна, може да бъде намерен в сайта на здравната каса http://varna.nhif.bg в рубриката "Партньори на НЗОК и дейности".

РЗОК - Варна, напомня на пациентите, че времето за смяна на общопрактикуващ лекар е до 31 декември, но следва се имат предвид почивните четири дни по Коледа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).