Между 700 и 2000 лв. излиза абитуриентския бал на зрелостник във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:01 / 20.05.2013
5731
Между 700 и 2000 лв. средно излиза абитуриентския бал на зрелостник във Варна. Още от средата на месец март най-нетърпеливите абитуриенти от Варна започнаха обиколки из търговските центрове в града, за да закупят или капарират обувки, рокли, костюми, бельо или аксесоари за бала си. Зрелостниците и родителите им използваха масовите намаления, за да се заредят с най-необходимото за празника. Въпреки това обаче балът излиза доста скъпо.

Средно родителите трябва да заделят най-малко 700-800 лева за празника на детето си, като за тези пари ще могат да купят сравнително по-евтина рокля или костюм, обувки и аксесоари към тоалета. Извън тази сума варненци трябва да отделят и не малко пари за куверт за хотел в празничната вечер.

По традиция баловете се провеждат най-вече в курортите край Варна - в четири и петзвездни хотели. Там сумата е разделена на две, тъй като куверта може да включва само вечеря, а може да включва и нощувка. Средно цената в четеризвезден хотел в к.к. "Златни пясъци", с включена вечеря и нощувка е в рамките на около 100-110 лв. Така сумата за абитуриентския бал вече достига 1000 лева, но отделно от тези пари трябва да се заделят и средства, които да бъдат дадени на ръка на зрелостника, за да си покрие разходите около тържествената вечер - такси, цигари, фотограф и т.н.

Не липсват и младежи, които за тържествената вечер ще похарчат огромни суми, от порядъка на няколко хиляди лева. Родителите на тези абитуриенти са предимно бизнесмени, които не се скъпят да пазаруват дрехи, обувки, чанти и бижута от скъпи бутици, намиращи се в модните столици на Европа - Рим, Милано, Париж, Виена и т.н.

Що се отнася до модните тенденции, тази година предпочитаните цветове са жълто и зелено. Според търговците обаче, няма да липсват комични и дори пародийни образи сред абитуриентите, което започна да се превръща в традиция за абитуриентските балове в България.

"В желанието си да изглеждат уникално, абитуриентите приличат на неосъществени поп-фолк певци - кичозни и изключително смешни, което за страничните наблюдатели е смешно и същевременно тъжно, защото по този начин опорочават този толкова хубав празник", коментират варненци.

Заради баловете не малко бяха и родителите, които месеци по-рано отидоха да работят в чужбина, за да съберат необходимата сума за тържествената вечер. Други пък прибягнаха до теглене на кредит, за да покрият разходите на децата си. Кризата принуди не малко варненци да поискат заеми от близки и приятели, отново по същата причина.

През тази година общия брой на абитуриентите във Варна и областта е 3993.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (157):
16.04.2024 Полицията във Варна погна абитуриентите!
30.06.2023 Абитуриентите са предупредени!
13.06.2023 Вместо да се приберат в Самоков, автобус остави абитуриенти в Дупница
31.05.2023 Много важно напомняне за всички абитуриенти
29.05.2023 Елена Гунчева погна момичето, което отиде с питон на бал в Пловдив, мацката обаче не й остана длъжна
29.05.2023 Варненска абитуриентка шашна със златно БМВ
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).