Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Международен форум ще се проведе край Варна
Автор: Пламена Николова 15:09 / 11.06.2019Коментари (0)1980
©
На 13 и 14 юни 2019 г. от 13.30 ч. в хотел "Интернационал“, к. к. Златни пясъци, Варна, ще се проведе международен форум "Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие“, организиран от Министерството на труда и социалната политика, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Националното сдружение на общините в Република България, Националния алианс за социална отговорност и Община Варна.

В събитието ще участват около 200 представители на държавни институции, на общините в България, ангажирани със социални дейности и услуги, както и представители на доставчиците и екипите на социални услуги, неправителствени организации, работодатели, университети и други от цялата страна.

Гости на форума ще бъдат зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, генералният секретар на EASPD г-н Люк Зелдерло, председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България г-жа Силвия Георгиева, зам. изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане г-жа Мая Василева, областният управител на Варненска област г-н Стоян Пасев, кметът на Община Варна г-н Иван Портних, председателят на НАСО г-н Георги Георгиев, представители на централни и регионални институции от социалната сфера.

Сред акцентите във форума ще са актуалните аспекти в развитието на социалните политики в България и Европа и възможностите за сътрудничество между социални услуги, работодатели, местни и държавни власти и всички заинтересовани страни в подкрепа на хората с увреждания. Изключителен интерес предизвиква темата за практическото приложение на новите закони за социалните услуги, за личната помощ и за хората с увреждания. Ще бъдат представени и дискутирани добри практики в България и Европа, както и партньорството между доставчици на социални услуги, културни дейци и образователни институции за насърчаване интеграцията на хора с увреждания чрез изкуство и култура.

Всяка от темите в програмата е актуална и е формулирана около водещи въпроси и потребности в социалната сфера. Събитието осигурява широка трибуна за обсъждане на състоянието и развитието на социалните услуги, за обмен на информация и споделяне на добри практики.

В програмата са включени с встъпителни презентации към дискусиите представители на МТСП, НОИ, ДАЗД, АСП, НСОРБ, НАСО, Агенция за социално развитие "Вижън“, сдружение "Еквилибриум“, фондация "Карин дом“, както и представители на EASPD, Lebenshilfe Залцбург (Австрия), фондация "Hand in Hand“ (Унгария), LADAPT (Франция), Horizon 2000 ASBL (Белгия) и др.

В рамките на събитието е предвидено връчване на юбилейните национални награди на НАСО и честване на 10-годишнината на Алианса.

Форумът във Варна е водещо ежегодно събитие в социалната сфера, очаквано от много специалисти, осигуряващо участието на всички заинтересовани страни.

Традиционният национален форум тази година е вече в международен формат и е кулминационната част от поредица събития в програмата на НАСО, посветена на 10-годишнината на организацията, чиято цел е развитие на партньорството между всички заинтересовани страни в социалната сфера, по-ефективно планиране и реализиране на социалните политики и социална подкрепа за хората.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (395) 13%
Не се справи (578) 19%
Пълна трагедия (1615) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: