Международна бизнес конференция ще се проведе във ВСУ

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
10:04 / 13.06.2019
1137
Международната бизнес конференция "Наука и бизнес за интелигентно бъдеще 2019“ (Science and Business for Smart Future), организирана за трети път от факултет "Международни икономика и администрация“ на Варненският свободен университет "Черноризец Храбър“, ще се проведе на 14 и 15 юни в университета.

По време на форума ще бъдат дискутирани изследователски практики в полза на бизнеса, партньорството на университети и фирми, създаването и включването на изследователски групи. Ще бъдат представени партньорски междудисциплинарни изследвания в областта на медицината и компютърните науки.

Специален акцент на конференцията ще бъдат научно-изследователските кариери и развитието на изследователски екипи за целите на бизнеса. Студенти и докторанти ще представят в постер-сесии реални бизнес-проекти, разработени в бакалавърската програма "Информатика и компютърни науки“ и в магистърските програми по "Предприемачество“, "Архитектура“, "Кръгова икономика“, "Софтуерно инженерство“, "Киберсигурност“ и "Data Science“. В конференцията ще участват и ученици от елитни варненски гимназии, поканени да се включат в изследователските групи, които ще бъдат представени и ще участват в научно-изследователски стажове в университета през лятото.

Екип от професионално направление "Информатика и компютърни науки“ на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“ работи в партньорство с екип от катедра "Анатомия и клетъчна биология“ на Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна по анализ на биомедицински изображения. Екипът на ВСУ изследва възможностите за приложение на различни алгоритми, вкл. с използване на невронни мрежи за ускоряване на процеса за анализ на медицински изображения. Целта на съвместната работа, е ускоряване на специфичните медицински изследвания.

Съвместната изследователска работа между Варненския свободен университет и бизнеса ще бъде демонстрирана с линията "умни“ облекла, разработена от варненската фирма "Квантерал смарт облекла“, идеята за които се ражда на същата конференция през миналата година.

Сред интересните демонстрации в панела "Open Smart City“ ще са иновативните решения както за "умни“ домове, така и за "умни“ паметници, разработени от студентите от специалност "Информатика и компютърни науки“ и "Архитектура“.

По време на откриването на конференцията ще бъдат връчени дипломи за завършена магистърска степен на двама български студенти, завършили бакалавърски степени в Дания. Те избраха ВСУ "Черноризец Храбър“, в който учиха със стипендии от датското правителство и завършиха специалности "Data Science" (Нели Чакърова) и "Дигитален маркетинг и уеб дизайн“ (Ростислав Димитров).

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).