Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Международна бизнес конференция ще се проведе във ВСУ
Автор: Стоян Маджиров 10:04 / 13.06.2019Коментари (0)1125
©
Международната бизнес конференция "Наука и бизнес за интелигентно бъдеще 2019“ (Science and Business for Smart Future), организирана за трети път от факултет "Международни икономика и администрация“ на Варненският свободен университет "Черноризец Храбър“, ще се проведе на 14 и 15 юни в университета.

По време на форума ще бъдат дискутирани изследователски практики в полза на бизнеса, партньорството на университети и фирми, създаването и включването на изследователски групи. Ще бъдат представени партньорски междудисциплинарни изследвания в областта на медицината и компютърните науки.

Специален акцент на конференцията ще бъдат научно-изследователските кариери и развитието на изследователски екипи за целите на бизнеса. Студенти и докторанти ще представят в постер-сесии реални бизнес-проекти, разработени в бакалавърската програма "Информатика и компютърни науки“ и в магистърските програми по "Предприемачество“, "Архитектура“, "Кръгова икономика“, "Софтуерно инженерство“, "Киберсигурност“ и "Data Science“. В конференцията ще участват и ученици от елитни варненски гимназии, поканени да се включат в изследователските групи, които ще бъдат представени и ще участват в научно-изследователски стажове в университета през лятото.

Екип от професионално направление "Информатика и компютърни науки“ на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“ работи в партньорство с екип от катедра "Анатомия и клетъчна биология“ на Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна по анализ на биомедицински изображения. Екипът на ВСУ изследва възможностите за приложение на различни алгоритми, вкл. с използване на невронни мрежи за ускоряване на процеса за анализ на медицински изображения. Целта на съвместната работа, е ускоряване на специфичните медицински изследвания.

Съвместната изследователска работа между Варненския свободен университет и бизнеса ще бъде демонстрирана с линията "умни“ облекла, разработена от варненската фирма "Квантерал смарт облекла“, идеята за които се ражда на същата конференция през миналата година.

Сред интересните демонстрации в панела "Open Smart City“ ще са иновативните решения както за "умни“ домове, така и за "умни“ паметници, разработени от студентите от специалност "Информатика и компютърни науки“ и "Архитектура“.

По време на откриването на конференцията ще бъдат връчени дипломи за завършена магистърска степен на двама български студенти, завършили бакалавърски степени в Дания. Те избраха ВСУ "Черноризец Храбър“, в който учиха със стипендии от датското правителство и завършиха специалности "Data Science" (Нели Чакърова) и "Дигитален маркетинг и уеб дизайн“ (Ростислав Димитров).








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: