Международна изложба на котки предстои в Албена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:02 / 22.06.2015
2019
Съюз на Фелинолозите в България ще проведе "XV и XVI Mеждународна лицензирана изложба на котки" в Култърен център в к.к. Албена на 11-ти и 12-ти юли 2015 г. Регистрираните котки в момента са 180, като част от тях идват от чужбина - Русия, Украйна, Румъния, Гъриция, Сърбия и Турция.

В предстоящата изложба могат да вземат участие дори собственици на домашни любимци, които не притежават сертификати за родословие. Пред тях се открива уникалният шанс да получат експериментално родословие, в което котката, която притежават ще бъде вписана като първо поколение. Това може да се случи единствено след като експертите преценят дали домашният любимец притежава присъщите характеристики на своята порода.

Съюзът на Фелинолозите в България осигурява посредничество при регистрация на развъдници в WCF (World Cat Federation) и спомага за намирането на подходящи партньори за домашните любимци на своите членове на базата на генетични данни. Всеки, който желае може да получи членство в организацията, възползвайки се по този начин от редицата предимства, които тя предлага. 

На всички изложби на WCF както традиционните награждавания, така се и провеждат WCF- рингове: Ринг за възрастни котки, ринг за кастрирани котки и ринг за малки котенца (от 10 седмична до 10 месечна възраст). Всички котки, присъстващи на изложбата, могат да участват в WCF - ринг. Котките се оценяват заедно по време на ринга, независимо от тяхната порода, цвят, клас и пол, като съдията награждава от 1 до 10 място.

В края на деня на всяка изложба се провежда "Best in Show“. Това е ревю на котките, които са били избрани предварително през деня от съдиите. Всеки съдия е излъчил от всяка породна категория определени котки, които имат право да се състезават по нататък в "Best in Show“. Победителите получават купи и награди от спонсорите на събитието.



Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).