Международна конференция по публична администрация се открива във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:37 / 16.05.2011
878
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Деветнадесета научна конференция на NISPAсee - Мрежата на институциите и училищата по публична администрация в Централна и Източна Европа, се открива на 19 май във Варна. Тя е под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева с участието на близо 340 представители на правителствени, бизнес и обществени организации от над 30 държави, съобщиха от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Висшето училище е домакин и съорганизатор на престижната проява.

Конференцията ще се проведе от 19 до 22 май в Аула "Максима" на Варненския университет и, с изнесени пленарни заседания, в хотел "Мелия Гранд Ермитаж" на курортния комплекс "Златни пясъци", обясниха организаторите. Очакванията са научният форум да допринесе за международния авторитет на страната, на град Варна като център на конгресни прояви и на българската публична администрация в научен и приложно-управленски аспект, подчертаха от ВСУ "Черноризец Храбър".

По време на пленарните заседания участниците ще дискутират върху реформите в публичната администрация, политиките и капацитета на местните власти, практиките на електронното правителство и административното обслужване на граждани, фискалната политика в условията на криза, услугите в сферата на здравеопазването и др.

Освен съпоставяне на опита в страните от Европа, Централна Америка, Азия и Кавказкия регион, форумът ще разгледа програми за обучение на кадри и популяризирането на научните изследвания в областта на публичната администрация.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).