Международната лятна академия събира музикални икони във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:38 / 03.07.2015
793
На 4 юни започват майсторските класове в Международната лятна академия, която се провежда паралелно с ММФ"Варненско лято". Съпътства ги наситена програма от камерни концерти в Градската художествена галерия с участието на клавирното трио "Имаж", пианиста Филип Иванов, пианистката А Ин Юн от Корея, цигуларката Кана Егашира от Япония- лауреати от Международния конкурс "Панчо Владигеров" 2015, пианиста Евгени Божанов и други. 

ММФ "Варненско лято" е първият у нас музикален фестивал, който преди повече от три десетилетия включва в програмата си майсторски класове и така отваря широко вратите си за най-младите изпълнители от България и чужбина. Авторитетни и уважавани по цял свят български и чуждестранни музиканти и педагози идват за Международната лятна академия във Варна, за да предадат знанията и уменията си на своите млади колеги от средните и висши музикални училища, както и на начинаещи професионални изпълнители. 

Тази година проф. Минчо Минчев ще води клас по цигулка, а оперната прима Анна Томова - Синтова - клас по пеене (от 4 до 11 юли).
Идеята за тази своеобразна творческа лаборатория за младото поколение български изпълнители от началото на 80-те години на миналото столетие е на проф. Минчо Минчев, артистичен директор на Академията от тогава до днес. 

От 2013 г. в Международната лятна академия се установява нова форма на общуване между преподаватели и млади изпълнители - творчески срещи, на които може да присъства и публика. Тези неформални срещи дават възможност за пряк професионален разговор между майстори и млади представители на музикалното изкуство.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).