Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Международната награда на херцога на Единбург търси талантливи младежи във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:52 / 23.02.2017Коментари (0)1073
©
На 28 февруари в град Варна, гостуват представители на Фондация "Международна Награда на Херцога на Единбург - България". Целта на посещението е да се представи програмата пред местните образователни институции, младежи и общински представители, които да научат повече за инициативата и как биха могли да станат част от международното й семейство.

На срещата ще бъдат представени ползите, предимствата и концепцията на програмата за личностно развитие на младежи на възраст от 14 до 24 годишна възраст. Официален гост на срещата е г-жа Венцеслава Генова, Началник РУО Варна.

Международната награда на херцога на Единбург (наричана за краткост Наградата) е водеща международна младежка Програма за личностно развитие и постижения, създадена преди 60 години в Англия. Днес програмата работи в над 140 страни по целия свят. Участниците в нея се състезават със самите себе си, като предизвикват собствените си убеждения за това на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат. Постигайки целите си младите развиват умения и качества, които остават за цял живот.

Младежи на възраст от 14 до 24 години участват в Програмата на три нива: Бронз, Сребро и Злато. Във всяко ниво те си поставят предизвикателни и развиващи ги цели в направленията доброволчество, физическа активност и практически умения и взимат участие в приключенско пътуване. Инициативата стимулира младите хора да развиват своята самодисциплина при определяне и постигане на цели, формиране на лидерски качества и умения за работа в екип, както и да усъвършенстват физическата си активност. "Тези ценни качества са от съществено значение за личностното и професионално бъдеще на младите хора, а от там и за развитието на България. Това е и основният повод през 2014 година да основем организация, която да развива Наградата в България", споделя за програмата Любомира Велчева, изпълнителен директор на фондация "Международна награда на херцога на Единбург - България".

Представителството на Наградата в България вече е лицензирало35 организации, които предоставят на младежи възможност за участие в програмата. Обучени са Лидери (наставници), които лично работят с участниците в Наградата. Над 400 младежи от страната участват в програмата и всеки ден постигат своите индивидуални цели.
През месец Януари 2017, лично президента на Р. България, който е и патрон на инициативата в България поздрави 70 младежи, които успешно са преминали през Програмата. Те получиха, своите значки и сертификати,

Международната награда на херцога на Единбург е основана във Великобритания през 1956 г. от съпруга на кралица Елизабет II, Негово Кралско Височество Херцогът на Единбург. Наградата e глобална инициатива, която вече са се включи над 8 000 000 младежи от 144 различни страни.

В България Наградата официално стартира в началото на 2014 г. под официалния патронаж на г-н Росен Плевнелиев, президент на България и има подкрепата на Британското Посолство, Министерство на образованието и науката и редица бизнес организации.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Освободиха директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: