Международни експерти гостуват на интересна конференция във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:29 / 26.07.2022
575
На 28 юли 2022 (четвъртък) от 10,00ч. в Конферентната зала на Висше училище по мениджмънт - гр. Варна (ул. "Оборище“, 13А, ет. 4) ще се проведе международна конференция с участието на експерти от 4 черноморски страни – Армения, Грузия, Гърция и България. Фокусът на събитието е мястото на цифровите технологии в туризма, и по-конкретно, ролята им за създаване на нови преживявания за туристите и посетителите на черноморския регион.

В рамките на този пленер, експерти, изследователи, предприемачи и представители на културни институции, ангажирани със създаването на добавена стойност на туристическото преживяване, ще проследят зависимостта на съвременния туризъм от технологиите. Улесненият достъп до информация и ускореният процес на планиране и организиране на пътуване за бизнес или ваканция през последните години подобриха цялостното качество на туристическото преживяване, но съответно повишиха и очакванията спрямо него. За да им отговори адекватно, туристическия бранш все по-често използва интелигентни технологии - 3D, добавена реалност, роботи за обслужване и информация, апликации за изучаване и приспособяване към интересите и предпочитанията на индивидуалните потребители и много други.

Практиката и постиженията на черноморския регион в тази област ще бъде разгледана в поредица от презентации: експертите от Солун (Гърция) ще представят експонирането на цифрови технологии при създаването на преживявания в културните събития и музеите, лекторите от Тбилиси (Грузия) ще се фокусират върху използването на новите подходи в организацията на туристическите услуги в Грузия. Експертите от Ереванския държавен университет (Армения) ще разяснят ролята на иновациите в туризма на преживяванията като пътека за осигуряване на устойчивост и опазване на културно- историческото и природно наследство, а родните ни изследователи ще разкажат за потенциала за развитие на по-малко познати туристически ниши със съдействието на цифровите технологии.

Последният панел от презентации е посветен на възможностите и предизвикателствата, произтичащи от използването на цифрови технологии. Изследователи от Висше училище по мениджмънт ще представят възприятието на туристите към новите технологии и нуждите от цифрови умения, а връзката между културно богатство и предприемачество ще бъде дискутирана от Българска асоциация за трансфер на технологии и иновации.

Мероприятието ще приключи с кръгла маса за по-обстойно запознаване на заинтересованите страни с темите и за обсъждане на възможностите за по-активно използване на цифровите технологии в туризма на черноморския регион.

Конференцията е с вход свободен за всички заинтересовани лица и ще бъде полезна в работата на всички изследователи, туристически агенции и туроператори, нестопански организации и други участници в създаването на туристически продукти.

Събитието се организира от Висше училище по мениджмънт и Асоциация "Кулинарни изкуства и гостоприемство“ в рамките на проект PRO EXTOUR "Насърчаване на туризма на преживяванията с фокус върху културно историческото наследство на черноморския басейн“, който се осъществява по СОП "Черноморски басейн 2014 – 2020“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).