Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Международни експерти гостуват на интересна конференция във Варна
Автор: Пламена Николова 14:29 / 26.07.2022Коментари (0)558
©
На 28 юли 2022 (четвъртък) от 10,00ч. в Конферентната зала на Висше училище по мениджмънт - гр. Варна (ул. "Оборище“, 13А, ет. 4) ще се проведе международна конференция с участието на експерти от 4 черноморски страни – Армения, Грузия, Гърция и България. Фокусът на събитието е мястото на цифровите технологии в туризма, и по-конкретно, ролята им за създаване на нови преживявания за туристите и посетителите на черноморския регион.

В рамките на този пленер, експерти, изследователи, предприемачи и представители на културни институции, ангажирани със създаването на добавена стойност на туристическото преживяване, ще проследят зависимостта на съвременния туризъм от технологиите. Улесненият достъп до информация и ускореният процес на планиране и организиране на пътуване за бизнес или ваканция през последните години подобриха цялостното качество на туристическото преживяване, но съответно повишиха и очакванията спрямо него. За да им отговори адекватно, туристическия бранш все по-често използва интелигентни технологии - 3D, добавена реалност, роботи за обслужване и информация, апликации за изучаване и приспособяване към интересите и предпочитанията на индивидуалните потребители и много други.

Практиката и постиженията на черноморския регион в тази област ще бъде разгледана в поредица от презентации: експертите от Солун (Гърция) ще представят експонирането на цифрови технологии при създаването на преживявания в културните събития и музеите, лекторите от Тбилиси (Грузия) ще се фокусират върху използването на новите подходи в организацията на туристическите услуги в Грузия. Експертите от Ереванския държавен университет (Армения) ще разяснят ролята на иновациите в туризма на преживяванията като пътека за осигуряване на устойчивост и опазване на културно- историческото и природно наследство, а родните ни изследователи ще разкажат за потенциала за развитие на по-малко познати туристически ниши със съдействието на цифровите технологии.

Последният панел от презентации е посветен на възможностите и предизвикателствата, произтичащи от използването на цифрови технологии. Изследователи от Висше училище по мениджмънт ще представят възприятието на туристите към новите технологии и нуждите от цифрови умения, а връзката между културно богатство и предприемачество ще бъде дискутирана от Българска асоциация за трансфер на технологии и иновации.

Мероприятието ще приключи с кръгла маса за по-обстойно запознаване на заинтересованите страни с темите и за обсъждане на възможностите за по-активно използване на цифровите технологии в туризма на черноморския регион.

Конференцията е с вход свободен за всички заинтересовани лица и ще бъде полезна в работата на всички изследователи, туристически агенции и туроператори, нестопански организации и други участници в създаването на туристически продукти.

Събитието се организира от Висше училище по мениджмънт и Асоциация "Кулинарни изкуства и гостоприемство“ в рамките на проект PRO EXTOUR "Насърчаване на туризма на преживяванията с фокус върху културно историческото наследство на черноморския басейн“, който се осъществява по СОП "Черноморски басейн 2014 – 2020“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: