Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Международни продукции идват на театралния фестивал "Варненско лято"
Автор: Екип Varna24.bg 17:11 / 05.07.2021Коментари (0)995
©
Спектакли от Нидерландия, Германия и Испания са част от международната селекция на 29-ия Международен театрален фестивал "Варненско лято“. Началото ѝ ще се постави на 7 юли от 21:30 ч. със зрелищния танцов спектакъл на открито "Полетът“ на нидерландската компания за вертикален танц "AIRA“. Нейни основатели са Ракел Мелийф и българинът Димитър Симеонов, които от 20 години работят заедно. Със своите умения на "танцьори във въздуха“ те се специализират в осъществяването на танцови шоута по стени и фасади на сгради в градското пространство. На 7 юли към тях ще се присъединят известната българска певица Керана заедно с нейната група "Космонавтите“. Гостуването на “AIRA" се осъществява в сътрудничество с Посолството на Нидерландия в България и е посветено на 20-годишнината от побратимяването на Варна и пристанищния град Дордрехт. По този повод специален гост ще бъде посланикът на Нидерландия в България Н. Пр. Беа тен Тъшър, както и представители на Община Варна. Събитието е със свободен вход.

За първи път във Варна ще се представи световноизвестният немски театрален колектив "Римини Протокол“ със "Зловещата долина“ – копродукция с престижния театър "Мюнхнер Камершпиле“.  Представлението е на 8 юли от 18:30 ч. и 21 ч., както и на 9 юли от 18:30 ч. на сцената на Куклен театър – Варна.

Международната фестивална програма продължава на 9 юли от 20:30 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център с танцовия спектакъл "Фламенко: възраждане“ на Фламенко Балет Барселона.

Последното събитие в международната програма на фестивала е прожекцията на хитовата продукция на британския режисьор Джейми Лойд "Сирано дьо Бержерак“ с филмовата звезда Джеймс Макавой в главната роля. Тя може да се види на 11 юли от 18 ч. в зала "Европа“ на ФКЦ. Постановката е по осъвременена адаптация на романтическата пиеса на Едмон Ростан, дело на един от водещите британски драматурзи Мартин Кримп.

Билети могат да се закупят на касите на Драматичен театър "Стоян Бъчваров“ и на Фестивалния конгресен център (за събитията там), както и на bgbileti.com и fccvarna.bg. Следете фестивалната програма на viafest.org.

Международният театрален фестивал "Варненско лято“ 2021 се организира от Фондация "Виа Фест“ с подкрепата на Министерство на културата и Община Варна, както и на Посолство на Кралство Нидерландия в България, на Институт Сервантес и Гьоте-институт България. Сцени-домакини на фестивала са ТМПЦ – Варна – ДТ "Стоян Бъчваров“, Държавен куклен театър – Варна, Фестивален и конгресен център – Варна, Градска художествена галерия "Борис Георгиев“ и Археологическият музей.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Детски градини и ясли във Варна
Газови доставки
Стрелба от автомобил край Пловдив
49-ото Народно събрание
Санирането на сградите
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: