Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Международният Ден на Scratch ще се проведе във Варна на 12 май
Автор: Стоян Маджиров 09:27 / 30.04.2019Коментари (0)1049
©
Международният Ден на Scratch ще се проведе във Варна на 12 май, от 10.00 ч. в Юнашкия салон. Събитието е организирано от Община Варна, в партньорство с Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“. Очаква се в Деня на Scratch да се включат над 150 варненски ученици, учители и родители, които ще демонстрират знания, умения и компетентности по програмиране и STEM-проекти.

Scratch е среда за програмиране, в която се създават анимирани истории, интерактивни игри и сценарии за филми. Позволява на децата, докато се забавляват с изображения, звуци и анимация, лесно да усвоят принципите на визуалното програмиране. Scratch дава свобода за моделиране на различни обекти от околната среда, като по този начин обогатява културата на децата и развива творческото мислене и уменията за комуникация. От 2018 г. програмирането със Scratch е включено в учебниците за 3 клас по Компютърно моделиране. По време на Деня на Scratch, родителите на третокласници ще могат да научат на място какви умения развива компютърно моделиране в училище или в извънкласните форми.

Вече са обявени състезателните категории за Деня на Scratch, в които младите програмисти, техните преподаватели и родители могат да изпращат проекти от 29 април до 10 май 2019 г. Авторите на най-добрите предложения ще получат награди и ще имат възможност да представят своите разработки в Юнашкия салон.

На 12 май за учениците от 3-ти и 4 клас е конкурсът за анимация, а от 3-ти от 7. клас – е състезанието за най-атрактивна компютърна игра. За учителите и обучителите е конкурсът за методически разработки, в който могат да се участват по темите "Визуално програмиране със Scratch“, "Изчислително мислене (Computational Thinking) и Scratch“, а също и с проекти "Scratch и STE(A)M“. Ученическите отбори ще се оценяват в конкурса "STE(A)M приятели“, а ако екипът включва дете и неговите родители, проектът им ще се състезава в "STE(A)M фамилия“.

Екипът по компютърни науки на ВСУ "Черноризец Храбър“ е подготвил методически ресурси за учители, които ще предостави в Деня на Scratch.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1607) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: