Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE предстои във Варна
Автор: Пламена Николова 13:20 / 05.09.2019Коментари (0)2392
©
Тази седмица Международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE обяви членовете на журито, което ще отсъжда най-добрите късометражни заглавия в 4 състезателни категории в рамките на 16-ото издание на кинофорума. Прецедент за българската киноиндустрия е факта, че най-добрите късометражен игрален и анимационен филм от международната селекция, както и победителят в националната надпревара ще имат възможността директно да влязат за разглеждане и да се борят за номинациите за престижните награди ОСКАР®.

Сред експертите, на които се пада нелеката задача да изберат победители от 144те заглавия тази година спадат следните:

Али Агарди (Иран) - режисьор на късометражни филми с над 600 участия по международни фестивали и носител на над 150 отличия.

Файзал - Азам Куреши - продуцент и сценарист, работил по именити документални продукции в Англия и САЩ.

Катя Тричкова (България) - основател на продуцентската компания Контраст филмс, която развива и продуцира документални и игрални филми.

Огнян Ковачев (България) - основател и ръководител на магистърска програма “Литература, кино и визуална култура" в СУ “Св. Климент Охридски".

Паскал Рейнман (Швейцария) - кинооператор, основал компанията Nordhang Film GmbH в Цюрих.

Питър Мурдма (Естония) - кинооператор, организатор и директор на Sleepwalkers – международен фестивал за късометражно кино и директор на ShortEst Short Film Center.

Филип Илсън (Великобритания) - артистичен директор и съосновател на London Short Film Festival.

Рита Капучо (Португалия) - фестивален директор, програматор и продуцент, един от директорите на Международен филмов фестивал Porto Femme и програматор на сесиите Porto Femme.

Санди Либерсън (САЩ) - знакова фигура в европейската и американската филмова индустрия, основава компанията Goodtime/VPS заедно с Д. Пътнам, с когото продуцират едни от най-значимите филми на 70-те и 80-те години на миналия век.

Ширин Еренсой (Турция) - продуцент, базиран частично в Истанбул, където е гост-лектор във Факултета по комуникации на университета Кади Хас.

Витеслав Чованец (Чехия) - завършил специалност Кино и Аудио-визуална култура, част е и от програматорския екип на One World Human Rights Film Festival в Прага. Включва се в екипа на Чешкия филмов център, част е и от Чешки филмов фонд, където отговаря за промотирането на чешки документални и късометражни филми в чужбина.

доц. д-р Зелма Каталан (България) - преподавател в катедрата по англицистика и американистика на Софийски университет "Св. Климент Охридски“ с опит като лектор по български език и литература в университетите в Лийдс и Шефийлд, Великобритания и гост-професор в Щатския университет на Ню Йорк - Олбъни, САЩ, където преподава курс по британска литература на 20 век.

Богатата експертиза и опит на членовете на журито  гарантират безпристрастната и експертна оценка на това кои заглавия заслужават да грабнат призовете на IN THE PALACE. Междувременно отвори официалната регистрационна форма за 16-ото издание на кино форума. Акредитация за събитието ще могат да получат специалисти от филмовата индустрия, студенти, изучаващи киноизкуство, както и медийни представители. За първа година IN THE PALACE отваря врати не само за професионалисти от сектора, но и за фенове и почитатели на късометражния жанр.

Напомняме, че фестивалът ще се проведе в гр. Варна от 19 до 26 септември в сградата на ФКЦ Варна. Цялостната програма на фестивала предвижда прожекции, професионални конференции и срещи с индустрията, питчинг сесия, както и редица концерти, част от музикалния фестивал IN THE PALACE. За поредн път екипът на фестивала отбелязва позитивната тенденция все повече български автори да кандидатстват за участие с всяко следващо издание.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: