Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Международният фестивал за късометражно кино, дигитални изкуства и нови медии "В Двореца" започва във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:47 / 05.10.2015Коментари (0)664
©
Международният фестивал за късометражно кино, дигитални изкуства и нови медии "В Двореца" започва във Варна. Това съобщиха организаторите на събитието. 

Ежегодният Международен фестивал за късометражно кино, дигитални изкуства и нови медии "В Двореца" обещава на своята публика много изненади и невероятни селекции от филми в тазгодишното си тринадесето издание. Филмовият маратон, който започва днес в Пленарна зала на община Варна, продължава до 10 октомври. 

Всеки любител на късометражното изкуство ще може да се наслади на изключителна селекция от специално курирани филми от екипа на Международния фестивал, разделена в четири различни жанра - игрален, документален, анимационен и експериментален. Кураторският екип предизвиква любителите на късометражни филми със специални следобедни прожекции в два блока с начален час 18:00 ч. и 20:00 ч. 

Събитието започва със селекция от най-добрите късометражни български филми, а през останалите дни от фестивала ще бъдат прожектирани подбрани късометражни филми от цял свят. Към момента над 20 доброволци от Испания, Португалия, Италия и Латвия са се включили в организацията на събитието тази година. 

В рамките на Международния фестивал част от доброволците ще направят уникални флашмоб демонстрации, които промотират заложените идеи и теми в късометражните филми. Те ще модерират и обучителни ателиета с младежи от 6 до 9 октомври от 10:00 до 16:00 ч. По време на работните срещи младежите ще имат възможност да гледат селектирани късометражни филми от миналогодишните издания на фестивала с разнообразна социална тематика, засягаща европейско гражданство, безработица и бедност сред младите хора, емиграция и малцинства, социално включване, глобални климатични промени и опазване на околната среда, като организаторите са предвидили дискусионни блокове, ролеви игри и дебати за всички участници. 

На същата програма късометражни филми и работилници от 19-и до 25-и октомври 2015 г. могат да се насладят всички жители и гости на старата столица Велико Търново. 

Международният фестивал за късометражно кино "В Двореца" представя произведения на съвременното дигитално и класическото аудио-визуално изкуство - продукти на късометражното кино, дигиталното изкуство и новите медии, произведени от хора с различни култури и националности. 

Международният фестивал е посветен на късометражни филми, нови медии и дигитални изкуства под 27 минути в дължина. Основната цел на фестивала е да представи съвременното филмово изкуство от България, Европа и целия свят. Основан през 2003 г., фестивалът прерасна от конкурентен форум за студентски филми в най-големия и най-престижния фестивал за късометражно кино в България и региона.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: