Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Международният конкурс за детски песни "Златни искри" за десети път във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:30 / 21.10.2022Коментари (0)2503
“Златни искри" - единственият у нас международен конкурс за детски песни от професионални автори, във Варна на 22 и 23 октомври.

Десетият рожден ден на форума ще бъде отбелязан и с рекорден брой участници –  в конкурсната програма ще бъдат представени 18 нови песни на доказани автори и на впечатляващи дебютанти. В събота в сградата на Радио Варна първо ще се представят децата – участници в конкурса за изпълнител, а след това ще прозвучат песните от Х Европейски конкурс за детска песен "Златни искри". Победителите ще бъдат наградени на следващия ден, преди церемонията във Военноморския клуб отново ще бъдат представени участниците в конкурса за песен.

Известният български дует “Мания", Стелко и гостът от Румъния Михай Трайстариу са специалната изненада на фестивала – те представят свои песни пред публиката и пред бъдещите музикални звезди заедно с популярното детско шлагерно студио ДА от Варна. Сред композиторите, които участват с нови свои песни, са Светослав Лобошки, Емил Струнджев и Александър Савелиев, Петър Писарски, Хайгашод Агасян и Георги Милтиядов, Роман Михайлов, Венелина Миланова и Анита Илиева, Петя Карабакалова, Жанина Янкулова и Невена Кючукова, Росен Парлапанов, Николай Райнов, Иван Стойнев и Любомир Боянов-CHAZ. Младите изпълнители на техните песни също идват на конкурса със сериозни успехи и изяви. Кристина Неделчева само през тази година има седем награди от музикални конкурси, сред които първо място в "Път към славата“ , "Песенна палитра“, "Съзвездие“ и  "Петнадесет лалета“.

Дуетът Йоана и Никол Димитрови тази година спечелиха голямата награда за изпълнение в конкурса "Вярвай, искай, можеш“ и първите места в конкурсите "Хармония“ и "Трикси“. Вокална студия "Усмивки" има седем награди Гран При и  колективната награда "Икар“ на община Стара Загора. Паола Йорданова беше през миналата година един от десетте финалиста в световният конкурс "I Sing World" в Сингапур и печели Гран при и първи места при участията си в Дубай и Италия. Анджелина Баева е лауреат 1-ва степен в първия международен фестивал "Премиера“. Жени Кринчева е финалист в "България търси талант“, призната е за "Дете на годината" за постижения в областта на изкуството и за "Откритие" на конкурса "Talents of tomorrow". Стаси Симеонова  е вписана в Почетната книга на Община Габрово за своите музикални успехи. Бриана Петрова има спечелени над 120 златни и Гранд при награди в цял свят, участие във варненската версия на мюзикъла "Цар Лъв“, в най-големият конкурс в света в Холивуд и в най-гледания телевизионен формат "България търси талант“. В неделя ще станат известни и имената на песните, които печелят и наградите на БНР и Радио Варна, определени от слушателите на националната медия.

Европейският конкурс за детска песен “Златни искри 2022" се провежда със съдействието на Министерството на културата на Република България, 

БНР,  Радио Варна, Военноморски клуб-Варна, фонд "Култура" Община Варна, г-н Григор Григоров, винарска изба "Варна",  р-т  "Ключето".

 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: