Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Международно изложение на туристическия бранш от Черноморския регион предстои във Варна
Автор: Екип на Varna24.bg 08:30 / 03.11.2022Коментари (0)826
©
На 8 и 9 ноември от 10,00 ч. във Варна ще се проведе международно изложение на туристическия бранш от Черноморския регион. Основна тема на събитието е туризма, основан на преживяванията с фокус върху културно-историческото наследство, а мястото: ул. "Оборище“ 13А, конферентна зала на ВУМ.

Концепцията за икономика на преживяванията се появи преди около 20 години и бързо придоби популярност. Днес почти всеки потребител заявява предпочитанията си към продукти, осигуряващи му добавена стойност – наслада за сетивата и спомен за цял живот. Компаниите от всички сектори се въоръжиха с инструментариума на съвременните технологии – изкуствен интелект, виртуална реалност, роботи и др., за да предложат уникално изживяване. За туристическия сектор, който до голяма степен разчита на ресурсите на миналото – оставеното ни културно и историческо наследство, това бе едно истинско предизвикателство. И все пак, съвсем малко време бе нужно на операторите от сектора на гостоприемството, за да създадат и популяризират иновативни бизнес модели.

Предстоящото събитие ще разгледа именно такива успешни практики. Акцентът през първия ден (8. XI) ще бъде върху примерите от Армения, Грузия и Гърция, а на втория (9.XI) върху изобретателността на родните оператори. Предвидени са и поредица от допълващи лекции, в които проф. Станислав Иванов – утвърден изследовател и преподавател в областта на туризма (ВУМ) и Павлин Косев – председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ), и други експерти, ще дадат на участниците практически насоки относно създаването и популяризирането на подобни продукти, възможните технологични иновации и публични политики, на които могат да разчитат. За финал шеф-готвачите от Института по кулинарни изкуства към ВУМ ще предложат уникално изживяване за небцето – демонстрация и дегустация на типично за региона ястие.

Форумът ще осигури условия за създаване на нови бизнес партньорства и изграждане на мрежи и сътрудничество.

Изложението е с вход свободен за всички заинтересовани лица и ще бъде полезно за работата на всички оператори от сектора на гостоприемството, нестопански и браншови организации, изследователи и потребители. Необходима е предварителна регистрация: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMxisWF7O8wyEfRa8xmxCkWx1I1I6JAvx77jgEZaVxPq2ykA/viewform

Събитието се организира от Висше училище по мениджмънт в рамките на проект PRO EXTOUR "Насърчаване на туризма на преживяванията с фокус върху културно историческото наследство на черноморския басейн“, който се осъществява по СОП "Черноморски басейн 2014 – 2020“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Закупуване на самолети F-16
Бюджет 2024
Природни стихии
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: