Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Международно изложение във Варна представя възможностите за изживяване на културата и традициите на страните от Черноморския регион
Автор: Екип Varna24.bg 20:45 / 08.11.2022Коментари (0)1009
Двудневно изложение на възможностите за туризъм в Черноморския регион се провежда днес и утре във Варна, предаде репортер на "Фокус“. Основна тема на събитието е туризма, основан на преживяванията с фокус върху културно-историческото наследство на страните около Черно море. Негов домакин е Висше училище по мениджмънт.

Форумът събира предприемачи и оператори от различни сектори, успешно формулирали туристически предложения за своеобразно преживяване на дестинацията, чрез потапяне в нейните традиции, култура и история. Тази тенденция придоби широка популярност през последните години и става все по-търсена от съвременния посетител. От своя страна, туристическият бранш умело успява да инвентаризира наличните ресурси на съответната страна и да предложи тяхното изживяване по разнообразен и атрактивен начин.

Настоящият форум има за задача да презентира една малка част от подобни успешни практики и бизнес модели. Първият ден бе посветен на гостите от Армения, Грузия и Гърция, които гордо представиха поредица от интересни събития, изложби и мероприятия в регионалните им исторически музеи, мастър - класове по рисуване върху коприна, тъкане на килими и много други. Участниците в събитието бяха въведени в преживяването от първо лице чрез участие в кулинарна демонстрация по приготвяне на кинкале – традиционно грузинско ястие. Този вълнуващ ден бе закрит с помощта на хуманоидния робот Profy, който пък представи участието на роботите в създаването на изживяване.

Събитието продължава и утре. В сутрешните презентации ще бъде разгледан потенциала на региона за нови туристически оферти, предлагащи незабравим спомен за посетителя. Следобедните сесии ще представят няколко примера на успешни регионални бизнес модели, а за финал шеф-готвачите от Института по кулинарни изкуства към ВУМ ще предложат уникално изживяване за небцето – демонстрация и дегустация на типично за региона ястие.

Форумът ще осигури условия за създаване на нови бизнес партньорства и изграждане на мрежи и сътрудничество.

Изложението е с вход свободен за всички заинтересовани лица и е бъде полезно за работата на всички оператори от сектора на гостоприемството, нестопански и браншови организации, изследователи и потребители.

Събитието се организира от Висше училище по мениджмънт в рамките на проект PRO EXTOUR "Насърчаване на туризма на преживяванията с фокус върху културно историческото наследство на черноморския басейн“, който се осъществява по СОП "Черноморски басейн 2014 – 2020“.

Десислава ВАСИЛЕВА








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: