Международно признание за ученици от Варненската търговска гимназия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:21 / 04.04.2021
2157
Сериозен успех за варненски ученици. Възпитаници на търговската гимназия "Георги Стойков Раковски" бяха отличени на международен онлайн панаир, организиран в Чехия. Те са се преборили за челни места в конкуренция с десетки учебни фирми от цял свят, съобщава Радио Варна. 

Ралица Жекова, Моника Атанасова и Франческа Андреева. Eдинайсетокласнички от Търговската гимназия във Варна. Те са част от екипа на "Кейк енд бейк“ - учебно-тренировъчно  предприятие. Фиктивна фирма с която учениците се подготвят за реалния бизнес. Франческа обяснява:

"Идеята е още в училище да се запознаем с всички необходими документи за да се започне подобен бизнес, предприятие. Това ни е доста полезно, защото имаме нагледна представа как се случват нещата в реалния живот и определено е голям опит."

Едно от предимствата на ученето в онлайн среда е, че учениците са се включили в няколко международни панаира. Един от тях е в Чехия. На него екипът на "Кейк енд бейк“ е отличен за изработката на най-добър флаер:

"Нашето предприятие е разделено на екипи – имаме си управител, зам.-управител, маркетинг специалисти. В случая този флаер го изработиха маркетинг специалистите, които сме аз и още едно момче. Награда в онлайн среда за жалост е само електронен сертификат", казва Франческа Андреева.

Освен това учениците са изработили каталог, фирмена маска, лого и уебсайт. В чешкия онлайн панаир са участвали 75 учебни фирми. 

"Кейк енд бейк“ има активни профили в две от социалните мрежи. С натрупания опит от учебната фирма, Моника Атанасова не изключва възможността тя и съучениците ѝ, да започнат и дейност в реалния бизнес:

"Ако успеем да се стиковаме по начина по който успяваме в момента може и да измислим нещо, а за нещо не в бъдеще да открием магазин или  нещо подобно. Тъй като вече знаем как се подават документи, колко време се чака, какви такси се плащат. Това са неща, които се проучват и се осъществяват от счетоводния отдел, който също има доста голям принос за всичко."

Друга учебно предприятие от Варненската търговска гимназия "Той Джой“ има първо място на чешкия онлайн панаир в състезанието да представи фирмата си в рамките на 90 секунди и трето място за "Най-оригинална фирмена маска“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).