Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Международно признание за ученици от Варненската търговска гимназия
Автор: Екип Varna24.bg 09:21 / 04.04.2021Коментари (0)2127
©
Сериозен успех за варненски ученици. Възпитаници на търговската гимназия "Георги Стойков Раковски" бяха отличени на международен онлайн панаир, организиран в Чехия. Те са се преборили за челни места в конкуренция с десетки учебни фирми от цял свят, съобщава Радио Варна. 

Ралица Жекова, Моника Атанасова и Франческа Андреева. Eдинайсетокласнички от Търговската гимназия във Варна. Те са част от екипа на "Кейк енд бейк“ - учебно-тренировъчно  предприятие. Фиктивна фирма с която учениците се подготвят за реалния бизнес. Франческа обяснява:

"Идеята е още в училище да се запознаем с всички необходими документи за да се започне подобен бизнес, предприятие. Това ни е доста полезно, защото имаме нагледна представа как се случват нещата в реалния живот и определено е голям опит."

Едно от предимствата на ученето в онлайн среда е, че учениците са се включили в няколко международни панаира. Един от тях е в Чехия. На него екипът на "Кейк енд бейк“ е отличен за изработката на най-добър флаер:

"Нашето предприятие е разделено на екипи – имаме си управител, зам.-управител, маркетинг специалисти. В случая този флаер го изработиха маркетинг специалистите, които сме аз и още едно момче. Награда в онлайн среда за жалост е само електронен сертификат", казва Франческа Андреева.

Освен това учениците са изработили каталог, фирмена маска, лого и уебсайт. В чешкия онлайн панаир са участвали 75 учебни фирми. 

"Кейк енд бейк“ има активни профили в две от социалните мрежи. С натрупания опит от учебната фирма, Моника Атанасова не изключва възможността тя и съучениците ѝ, да започнат и дейност в реалния бизнес:

"Ако успеем да се стиковаме по начина по който успяваме в момента може и да измислим нещо, а за нещо не в бъдеще да открием магазин или  нещо подобно. Тъй като вече знаем как се подават документи, колко време се чака, какви такси се плащат. Това са неща, които се проучват и се осъществяват от счетоводния отдел, който също има доста голям принос за всичко."

Друга учебно предприятие от Варненската търговска гимназия "Той Джой“ има първо място на чешкия онлайн панаир в състезанието да представи фирмата си в рамките на 90 секунди и трето място за "Най-оригинална фирмена маска“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: