Междуведомствен център между НАП и МВР ще лови нарушители по курортите и във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
13:25 / 01.07.2016
1673
Във Варна ще бъде разкрит междуведомствен координационен център между НАП и МВР, който ще бъде ситуиран в сградата на Областната дирекция на МВР. 

Това съобщи във Варна главният секретар на МВР Георги Костов, предаде репортер на Varna24.bg.

Центърът цели по-добра работа на всички представители на местната и държавна власт по отношение на всички престъпления, нанасящи вреда на бюджета, каза комисар Костов.

Изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов, който също присъства на срещата, каза, че идеята е да се затвърдят добрите взаимоотношения с МВР.

"Повече от една година доказахме, че когато институциите работят заедно, то резултатите са налице", каза Атанасов. 

Той уточни, че в координационния център ще има по двама представители на полицията от дирекциите в Добрич и Варна и служител на приходната агенция. Центърът ще работи в три направления. 

По първото НАП и МВР ще има съвместни патрули, които ще бъдат видими за всички граждани при извършване на контролните действия. Тези патрули ще бъдат във вътрешността на комплексите и по крайбрежната алея на Варна.

Във втория аспект ще се работи съвместно по отношение проверки на нощни питейни заведения.

"Там ще бъдем по-невидими и ще съблюдаваме спазването на финансовата дисциплина и данъчно-осигурителното законодателство", каза Атанасов.

Като трети акцент в съвместната работа той изтъкна изграждането на съвместни фискални пунктове на входовете на курортите в област Варна и област Добрич. 

Там ще се проверяват всички стоки, които влизат като зареждане в комплексите дали имат легален произход и дали са обезпечени с финансов документ. 

"Тези, които са лоялни данъкоплатци няма от какво да се притесняват. Ще се притесняват тези, които са нелоялни. Ще бъдем предсказуеми за тези, които спазват закона и непредсказуеми, за онези, които не го спазват", коментира още Атанасов. 

Той заяви, че алкохолът, който се лее в промишлени количества като "от маркуч на бензиностанция" в комплексите, често е с неясен произход и вече ще се следи стриктно от къде и как се зареждат хотели и ресторанти с питиета. 

Координационен център е бил изграден вече преди две седмици в Бургас. Във Варна екипите на центъра ще работят 24 часа 7 дни в седмицата, допълни Костов. 

С него ще общуват и другите контролни органи като ДНСК, РДНСК, РИОСВ, РЗИ, КЗП и Инспекцията по труда.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).