Междуведомствена работна група започва работа по проблема на рибарите във Варненско

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
17:13 / 13.03.2024
1693
Първата работна среща на междуведомствена група, която ще дискутира въпроси за техническото състояние на хидротехнически съоръжения, използвани за швартоване и акостиране на плавателни средства на територията на област Варна, както и въпроси, свързани с тяхната регистрация, ще бъдат обсъдени утре 14 март от 9.30 до 10,30 часа в Заседателната зала на Областна администрация – Варна, на ул. "Преслав“ 26, съобщиха от пресслужбата на държавния орган в морския град.

Покана за участие в междуведомствената работна група, която ще бъде ръководена от заместник областния управител Огнян Рачев, са получили множество представители на 24 институции, дирекции, сдружения и клубове. Сред тях са: Изпълнителна дирекция "Морска администрация Варна“, Пристанище Варна, Министерство на земеделието - Дирекция "Обща политика в областта на рибарството“, ОД МВР – Варна, РИОСВ – Варна, изпълнителни агенция по рибарство и аквакултури – Варна, Регионална дирекция за национален строителен контрол Варна при МРРБ, Служба по геодезия картография и кадастър Варна, Регионална дирекция "ПБЗН“ – Варна, Пристанище Бяла, Басейнова дирекция "Черноморски район“, "Геозащита‘‘ ЕООД –Варна, представители на рибарски сдружения и спортни клубове.

В дневния ред на заседанието на Работната група, определена със Заповед на областния управител от 8 март т.г., са предвидени няколко точки:

1. Съгласуване на график на работа за обследване на действащи лодкостоянки и евентуални бъдещи такива места за позициониране на плавателните съдове.

2. Разпределение на задачи и отговорности, съобразно функционалната компетентност на участниците в групата.

3. Писмено подаване на конкретни искания и констатирани проблеми от участниците в групата, които да бъдат обсъждани в последващи заседания.

4. Представителите на общинските администрации ще представят резултатите от проверките на недвижимите имоти, описани в Протокола от проведената работна среща на 07.03.2024 г.

5. Членовете на всички засегнати ведомства да бъдат подготвени с отговори и документация по поставените задачи, описани в Протокола от заседанието на работната група проведено на 30.05.2023 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).