Минен ловец "Цибър" се включи в противоминното учение на ВМС на Гърция  "АРИАДНЕ - 2021" 

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:06 / 31.03.2021
1496
Корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG2), в чиито състав е и минен ловец "Цибър" от Военноморските сили на Република България, акостираха в пристанище Патра, Република Гърция. По време на прехода от пристанище Тузла в Република Турция през пролива Дарданели екипажите отработиха задачи по тактическо маневриране, проведоха различни комуникационни учения, както и тренировки за отразяване на атаки на въздушен противник и прехвърляне на леки товари и поща на ход.

В пристанище Патра, Република Гърция, корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО се включиха в бреговата фаза на противоминното учение на гръцките Военноморски сили "ARIADNE - 2021“. В поредица от работни срещи съвместно с Военноморските сили на Република Гърция и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки започна планирането на морската фаза на учението.

След учението на ВМС на Румъния "SEA SHIELD - 2021“ двата кораба на ВМС, които участваха в него - "Бодри“ и "Смели“, се завърнаха в Пункта за базиране Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).