Минимални са шансовете да има оцелели под руините на хотела

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:54 / 09.04.2015
1659
"Шансовете да има оцелели под руините на хотела е минимален", това заяви шефът на БЧК-Варна Илия Раев. На мястото на инцидента са областния управител на Варна, кметът на града и началникът на Пожарната Тихомир Тотев.

Рано сутринта в разораването на камарите строителни материали се включи и втори багер, а полицаи поканиха близки на затрупаните работници да се включат в разчистването на арматурата. Цяла нощ хората прекараха в колите си пред портала на "Слънчев ден" с надеждата, че по някакво чудо близките им може да са оцелели. Според областния управител обаче това е малко вероятно, защото тежката верижна техника е стъпкала камарите.

Докато багерите отъпкваха купчините строителни материали, полицаи от Пето РПУ се опитваха да изгонят представителите на медиите, които снимаха операцията от ската над алеята, който е извън загражденията. Те заслепяваха с прожектори журналистите и им се присмиваха ехидно, когато присвиваха очи.

Роднините на изчезналите работници не скриха негодуванието си от неведението, в което ги държат институциите.

Тримата работници, за които се оказа, че са били без трудов договор с подизпълнителя "Бултранс груп", са роми от квартал Аспарухово, от Максуда и Девня.

И деветимата работници не са имали трудови договори с който и да е от юридическите субексти в тази строителна история. Това твърди пред Нова телевизия шефът на Инспекция по труда във Варна Иван Иванов.

"В момента нито един от работещите не може да потвърди кой го е наел. Информацията от тях е за физическо лице с едно име и в днешния ден това ще изясняваме дали има юридическо лице, което да носи отговорността. Двама от изчезналите не са имали инструктаж. В 16 часа длъжностното лице на "Планекс" е издал разпореждане да не се влиза в сградата, защо това е нарушено и се е допуснало влизане, не се знае. Събираме сведение, имаме информация кой е разпоредил, това е едно от физическите лица, той е разпоредил да се кърти и да се реже с резачи", разкрива още шефът на Инспекцията по труда.


Виж коментарите (0)

Още по темата (57):
23.06.2023 Окончателни присъди за смъртта на четирима при срутването на хотел
"Вероника"
21.09.2021 Варненският апелативен съд потвърди присъдата по делото "Вероника"
15.02.2021 Събщиха интересни подробности около сагата с рухналия хотел "Вероника"
11.02.2021 Съдебната сага с рухналия хотел Вероника продължава утре във Варна
23.10.2020 Заболяване на подсъдим отложи делото "Вероника“
22.10.2020 Делото за рухналия хотел "Вероника“ - отново пред Варненския апелативен съд
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).