Министерство на културата търси решение на проблема с "Дупката"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:43 / 27.07.2015
1536
"До края на годината би могло да се намери решение с огромната яма в центъра на Варна, известна като "Дупката". Държавата ще търси възможности да намери финансиране и да обезщети собственика на земята Георги Гергов. По темата са водени разговори и с премиера Бойко Борисов. Обидно е центъра на Варна да стои в този вид. Някой трябва да намери смелост и държавническо поведение и този проблем да бъде решен веднъж завинаги, заяви днес във Варна министърът на културата Вежди Рашидов, който заедно с кмета на града Иван Портних направи оглед на мястото. 

"Години наред много правителства избягваха темата. Това е параграф 22, нито Гергов може да строи, нито Варна да се оправи центъра", призна министърът.

"Благодаря, на министър Рашидов, че е силно ангажиран с тази язва, която е от десетилетия в сърцето на града. Ако този проблем се реши, от центъра ще има лесно преливане към историческата част - Римските терми, Музея за история на Варна и други, каза кметът Иван Портних. Той припомни, че проблемът търси решение от 2013 година. "Знам, че това е сложен процес, но също толкова трудно бе да започнем социализацията на Морска гара, а първата стъпка вече е направена и хората вече се разхождат там, допълни Портних.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).