Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Министри откриха с водосвет Центъра по интервенционална рентгенология във Варна
Автор: Пламена Николова 10:26 / 28.01.2019Коментари (0)2733
Министърът на здравеопазването и министърът на образованието присъстваха на откриването с водосвет на Центъра по интервенционална рентгенология в УМБАЛ "Св. Марина“, предаде репортер на Varna24.bg.

"Това е една модерна лаборатория, която ще спаси живота на много хора. На нея ще се обучават и много студенти. С подобна апаратура ще задържаме млади лекари. Имаме студенти от 48 държави в света. Трябва да се гордеем с това което се прави, защото това е бъдещето", заяви ректорът на МУ-Варна проф. Красимир Иванов.

Центърът по интервенционална рентгенология разполага с последно поколение ангиографска апаратура, закупена от МУ-Варна. Тя е разположена в ремонтирана и отлично оборудвана зала с анестезиологична машина, което дава възможност за мултиекипна работа и извършването на хибридни операции. 

Общата инвестиция за новата апаратура и ремонтни дейности е над 2 млн.лв. 

Високотехнологичният център е поредният резултат за българското здравеопазване и образование от отличната съвместна дейност между МУ-Варна и УМБАЛ "Св. Марина" и ще бъде от изключително значение както за лечението на пациенти, така и съвременното обучение на студенти, специализанти и докторанти. 

В центъра ще се извършват всички видове инвазивни процедури под образен контрол, а възможността за високоскоростна видеовръзка позволява да се представят пред студентите най-новите методики в реално време, както и да се представят клинични случаи и процедури на различни медицински и научни форуми в страната и чужбина. 

Новият ангиограф е единствен в страната с таванно окачване на С-рамото и 55 инчов плосък дисплей. Налична е и система от ехографски апарат с най-модерни безжични трансдюсери, предаващи образа директно на работния дисплей. Тази комбинация дава отлична възможност за извършване на целия набор от интервенционални процедури в човешкото тяло под образен контрол. Благодарение на мощния софтуерен пакет лесно и бързо могат да се получват детайлни образи от кръвоносните съдове във всички части на тялото.

Новата ангиографска апаратура ще помогне за извършване с високо качество на широк набор съдови и несъдови интервенции - за бързо и ефикасно лечение на остър исхемичен мозъчен инсулт, аневризми на мозъчните съдове и аортата, както и на атеросклеротични промени в съдовете на крайниците. Предвижда се извършването и на най-модерни процедури в областта на онкологията като трансартериална химиотерапия и радиофреквентна аблация на тумори на черния дроб.

Вижте повече във видеото.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: