Министър Маринов във Варна с шокиращи цифри за убийствата преди и сега

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
12:04 / 19.09.2019
2530
На учението, което се провежда на плажа в "Аспарухово", министър Маринов говори и за битовата престъпност, предаде репортер на Varna24.bg.

Обръщаме сериозно внимание на битовата престъпност и това е наш приоритет. В последните години беше направено много и по отношение на техническото оборудване, има и много нови автомобили, виждате ги и вие във Варна. Ние държим на бързата и адекватна реакция на служителите, продължава и операцията на жандармерията в малките населени места. Откакто работи Центърът за анализиране на резултатите от битовата престъпност тенденцията е за намаляване на същата. Процентно 2-3% надолу. Статистика за убийствата пък показва, че през 90-а година започваме с 400 убийства, в момента за 3 години сме под 100, като разкриваемостта е между 95-99%. Престъпност има, няма как да няма, но ние я държим в граници, които да не създават напрежение в обществото.

Вижте цялото изказване на министъра в прикаченото видео.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).