Министър Младенов: Докато има Варна, ще има и военноморска база във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:02 / 06.12.2009
1535
При вчерашната си визита във Варна премиера Бойко Борисов и министъра на отбраната Николай Младенов посетиха военноморската база и разсеяха слуховете, че тя ще се закрие или премести в Бургас.

Обичаме ви и се гордеем с вас, каза премиерът на строените матроси. Срам ме е обаче да гледам в какво състояние е базата. До края на мандата ще дойда пак. Ходя там, където съм направил нещо, обеща Борисов.

Той с голям интерес изгледа демонстрацията на бойни умения. Премиерът дари матросите с екипи, топки и хилки за тенис. От своя страна вицеадмирал Пламен Манушев, командващ ВМС, му връчи корабен щурвал и почетната шапка на военния флот.

Още през януари са опукали парите за неща, които нямат общо с отбраната, разгневи са Борисов. Сега трябва да събираме пари за пушки, фрегати и хеликоптери, каза той.

Предстоят тежки решения, ще стискаме зъби, добави и Младенов. Той посочи, че през януари ще има преглед на всички войски. Докато има Варна, ще има и военноморска база във Варна, увери Младенов.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).