Министър Нейков стана "Почетен гражданин" на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:27 / 26.07.2012
1449
Бивши и настоящи ученици от
НГХНИ "Константин Преславски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГ-С "К.Фичето":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков да стане почетен гражданин на Варна, реши градският парламент на днешното си заседание. Против удостояването на министъра с престижното отличие бяха единствено съветниците от БСП заради бездействието му по казуса с Юнашкия сезон, предаде Дарик.

"От министъра няма никаква следа. За старите заслуги на човека - добър поклон, но за новите му грешки - дебела тояга. Докато не се реши проблемът с Юнашкия салон, в който сега се разхождат мишки, а двама души пазят паяжини, ние няма да вземем отношение по въпроса. Ако с течение на времето казусът се реши, поемаме ангажимент от групата на БСП да се извиним публично", каза общинският съветник Аврам Тодоров.

Съпартиецът му Борислав Гуцанов призова да се направи така, че наградите да не се обезценят. "Нито един Общински съвет не е присъждал 12 награди на един път", коментира той. "Тези отличия трябва да бъдат предмет на едно по-широко обсъждане", допълни го Янко Станев.

Останалите пет номинации за най-високото звание бяха одобрени единодушно от местните депутати. Почетни граждани на Варна станаха още художникът Никола Манев, народният певец Георги Германов, актрисата Грациела Бъчварова, режисьорът Станчо Станчев. Посмъртно беше отличен и археологът Иван Иванов.

С почетни знаци за "Заслуги към Варна" бяха удостоени четирима директори на училища. Това са Валентина Крачунова, директор на Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски", Павлин Петков, директор на Математическата гимназия, Георги Танов, директор на училище "Колю Фичето", и Янка Котларова, директор на ОУ "Антон Страшимиров". Почетни знаци получиха и Минка Ванкова, една от основателките на художествената гимнастика във Варна, и спортният журналист, писател и публицист Петър Герчев по повод тяхната 80-годишнина.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).