Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Министърът на образованието се включва във форум на ВСУ "Ч. Храбър"
Автор: Екип Varna24.bg 14:47 / 21.02.2019Коментари (0)1613
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
III-ти партньорски форум на Института за интегрирано управление на общините на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и Областна администрация – Смолян

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и председателят на настоятелството на ВСУ "Черноризец Храбър", проф.д.ик.н. Анна Недялкова ще участват в третия партньорски форум на Института за интегрирано управление на общините на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и Областна администрация – Смолян.

Настоящият, трети форум е израз на стратегията на Варненския свободен университет институтите, които създава, да бъдат съзвучни с най-актуалните проблеми на обществото и да съдейства за повишаване на административния капацитет на общините по ключови въпроси на Кохезионната политика, повишаване качеството на живот и изискванията на пазара на труда у нас. Амбицията на Университета, в партньорство с областния управител на Смолян – Недялко Славов и кметовете от региона и страната, е на сегашния форум да се представи един нов образователен модел, изграден на основата на работещо партньорство между образованието, бизнеса и местната власт. С участието на учени, бизнесмени и представители на местната власт да се осмисли практиката и да се обогати с нови решения за формирането на компетентности и умения, за по-висока креативност и предприемачество на младите хора.

В дискусионен порядък участниците във форума – над 150 кмета, представители на висшето и средното образование, на бизнеса от Смолянския регион и страната ще коментират добрите практики и нови идеи за адекватна реакция на местната власт, европейската и национална визия за ролята на образованието в контекста на предизвикателствата на Ерата 4.0.

Преди повече от две години във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“, с който Областна администрация – Смолян активно си партнира, беше създаден Институт за интегрирано управление на общините. Мисията му е да съдейства за устойчивото и интелигентно развитие на общините, като подготвя кадри за тяхното управление, развива научните изследвания, предприемачеството и иновациите. Институтът функционира като основно структурно звено на университета и предоставя специализирано обучение и експертно консултантска дейност за кадрите, свързани с управлението на общините.

Дейността на Института стартира преди две години с първия семинар на тема "Инструменти за интегрирано управление на общините". През миналата година в Пампорово беше проведен втория партньорски семинар на Института и Областна администрация – Смолян по проблемите на околната среда и перспективите на кръговата икономика с участието на над 100 кметове на общини от страната и на Нено Димов – министър на околната среда и водите и Ивелина Василева – председател на парламентарната комисия по околната среда и водите. Като един от значимите резултати на форума беше стартирането в Смолян и във Варна на магистърски програми по "Кръгова икономика" под патронажа на ЕК и Джордж Кремлис, почетен директор на Генерална дирекция "Околна среда" и с участие на европейски лектори.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: