Министърът на околната среда и водите пристига във Варна за форум, посветен на Черно море и войната в Украйна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:39 / 13.04.2022
1050
По инициатива на вицепремиера по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, на 14 април 2022 от 10:00 часа в Заседателната зала на Областна администрация – Варна, ще се проведе кръгла маса на тема "Чистотата и безопасността на Черно море в контекста на военните действия в Югоизточна Украйна“.

От страна на Министерството на околната среда и водите ще присъстват представители на Изпълнителната агенция по околна среда, Националн институт по метеорология и хидрология, Регионалната инспекция по околна среда – Варна и Басейнова дирекция “Черноморски район".

На срещата ще присъстват и представители на Българските военноморски сили, Гранична полиция – Варна, Институт по океанология към БАН, Изпълнителна агенция “Морска администрация", Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура", а домакин на кръглата маса ще бъде Областна администрация Варна.

Ще бъде обсъдена вероятността от предстоящи рискове за българската акватория, както и възможностите за превенция, за мониторинг на състоянието, за обмен на данни, за координация на действията и управление на заплахите, свързани с чистотата и безопасността на Черно море в контекста на агресивните военни действия на Русия на територията на Украйна. 

Инициативата на вицепремиера цели постигане на по-добра предварителна подготовка, по-добра постоянна комуникация между институциите, както и ефективно сътрудничество, в случай на необходимост.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).