Мишо Шамара на разпит заради "мазни депутати"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:15 / 11.05.2012
991
Варненският рапър Мишо Шамара вчера преди обяд се наложи в продължение на около 20 минути да разяснява текст на своята песен "Сърцата ни", в която критикува управляващата клика и се обръща към народните представители с думите "мазни депутати". "Някакво обяснение да дам ме викаха. Някаква прокуратура щели да сезират. Не знам, не ги разбирам тези неща. Да даваш обяснения за текстове, ми се струва голяма крачка назад към комунизма и обикновено при тоталитарните режими хората ги трепят с калашници. Управляващите трябва да не се правят на рамбовци. Единствено трябва хляб и свобода да осигурят на народа", посочи певецът.

"Полицаите бяха свестни момчета, от нашето поколение, и на тях май им беше смешна цялата тази ситуация. Да давам подобни обяснения, ми се случва за втори път", допълни Мишо.

"Полицейски органи могат да призовават в помещения на МВР при наличие на законово основание за това. Ако някой счита, че е призован незаконно, да пусне жалба в прокуратурата", коментира шефът на полицията комисар Митко Димитров и посочи, че не е проверявал и няма да проверява кой е викал Шамара за обяснения.

Рапърът: По времето на Бай Тошо гонеха за вицове

"Един вид, ако аз в песен си правя майтап или пък в предаване, може да е подсъдно. Но в Конституцията няма такъв текст. Само по времето на бай Тошо гонеха за вицове", коментира рапърът. Не е сигурен дали наистина нещо се готви, или подобни привиквания в полицейското управление са предупреждение, но определено смята, че "не трябва да се мълчи, а да се вдига шум". На стената си във фейсбук Мишо написа: "Приятели, мислех, че свободата на словото е една от основните ценности на ДЕМОКРАЦИЯТА. Доколкото се сещам, България се води демократична държава. На мене ми се струва доста нелогично да давам обяснения 2-ри път в полицията за текстове на мои песни. Полицията е репресивен орган, но който трябва да служи за опазване правата и свободите на хората. Утре (бел. ред. днес) в 10 сутринта отново в управлението, хахах. Бате ви Мишо, врагът на народа, хахаха. Пълен смях. Не мисля, че трябва да мълча и да се правя на шматка."

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).