Митинг на свободната вяра няколко дни във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:16 / 12.11.2018
3192
На 12, 13, 14, 15 ноември от 18:30 ч. до 20:00 ч., ще се проведе Митинг за свободата на вярата пред сградата на Община Варна, научи Varna24.bg.

Подобни събития предстоят в цялата страна в градовете София, Пловдив, Русе, Бургас и Добрич. Ето какво се посочва в писмо до медията ни:

Като представители на различни верски общности в България, изразяваме своята загриженост и тревога във връзка с планираните промени в българското законодателство, свързани със свободата и живота на вероизповеданията.

Притеснение будят както отделни текстове, така и цялостният дух на предложения законопроект, който е чужд на демократичните и плуралистични ценности и се опитва да върне гражданите на Република България във времена, в които репресивната Държава, чрез свои силови структури, преследваше верските общности, като ги демонизираше и определяше за “врагове на народа", или модерния подобен израз “риск за националната сигурност".

Законопроектът застрашава не само верските общности в Република България, но по същество представлява и посегателство върху правата на всички български граждани. Недопустимо е през 21 век, в страна членка на ЕС, да се налагат закони, които стигматизират и лишават от основни права цели сегменти в българското общество. Доказателство за това са и изразените становища на всички вероизповедания в Република България, от които няма нито едно, което да подкрепя предложените промени в Закона.

Излизаме на мирен протест обединени и с мисъл за запазване на постигнатото през годините на свобода и демокрация и за да се противопоставим на тихото завръщане на духа на тоталитаризма в нашата Родина.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).