Митничари спипаха нелегален казан за ракия в "Галата", конфискуваха 750 литра алкохол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:31 / 26.07.2016
1277
Митнически служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" при Митница Варна задържаха незаконно съоръжение за дестилиране на етилов алкохол, както и 750,5 л. алкохол без документи за платен акциз. 

Съоръжението е установено в частен имот, намиращ се във вилна местност Галата, край Варна, в момент на изваряване на ракия. В хода на извършената проверка в имота са намирени общо 750,5 литра алкохол. В помещението, където се изварявала ракията служителите установяват два почти пълни бидона с вместимост съответно 200 л. и 120 л., както и седем стъклени дамаджани по 5 литра. В съседно помещение, в същия имот, митническите служители се натъкват на други четири бидона с вместимост по 120 литра.

Собственикът на имота заявил, че цялото количество етилов алкохол - ракия е за лични нужди и не е знаел, че извършва нарушение, изварявайки в дома си. От задържания нелегален алкохол са взети проби за лабораторен анализ, работата по случая продължава.

Агенция "Митници" напомня, че ракия може да бъде изварявана от частни лица само в специализирани обекти за дестилиране. Съгласно разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове ракията може да бъде използвана само за лично потребление и не може да бъде търгувана. За изваряването на количество до 30 литра се дължи намалена акцизна ставка, а за количества над този лимит - пълният размер на акциза.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).