Митничарите във Варна задържаха над 10 000 недекларирани строителни инструменти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:07 / 24.04.2024
1601
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Варна задържаха 10 563 недекларирани стоки – строителни инструменти и части за тях, в контейнер пристигнал от Китай.

Контейнерът е разтоварен на Митнически пункт "Варна Запад“ и по документи съдържа 18 вида специализирани стоки  - уреди използвани в строителството, ръчни инструменти и части за тях, внос от Китай за Румъния. Декларатор е българска фирма. Стоките са представени за оформяне на митнически режим с процедурен код 42, което означава, че начисленото мито се заплаща при митническото оформяне в България, а ДДС е дължимо в държавата, за която е предназначена стоката – в случая Румъния.

По метода "анализ на риска“ служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Варна селектират контейнера за щателна митническа проверка на 11.04.2024 г. В хода на контролните действия митническите инспектори установяват, че реално наличното количество от всеки вид стоки е с около 10%  повече от декларираното. Така освен описаните в митническите документи близо 138 000 артикула, митническите инспектори преброяват още общо 10 563 недекларирани стоки, идентични като вид с декларираните - различни уреди и инструменти като пръскачки, фрези за гранит и метал, дискове за рязане на метал и полиране, шлифовъчни устройства, пистолети за силикон, гаечни ключове, клещи и други.

Недекларираните стоки са задържани и по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).