Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Митнически служител, обвинен в контрабанда на наркотици, ще продължи престоя си в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 14:28 / 11.05.2021Коментари (0)1500
©
Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на обвинен в контрабанда на наркотични вещества митнически служител, съобщиха от пресслужбата на институцията. Светослав Ф. поиска промяна на мярката за неотклонение от Варненския окръжен съд и обжалва отказа му пред горната инстанция. 

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че на 16 февруари заедно с Мурат К., Светослав е привлечен като обвиняем за това, че в съучастие са пренесли през границата на страната хероин с тегло 401,468 кг. Наркотикът пристигнал в контейнери на пристанище Варна – Запад от Иран. В част от битумни ролки били открити тайници с 487 пакета с кафяво прахообразно вещество. Законът наказва престъплението с "лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба между 100 и 200 хиляди лева.

Защитниците на Светослав Ф. оспориха наличието на обосновано предположение, че той е свързан с престъплението. Според адвокатите му, доказателствата, събрани с извършените множество процесуално-следствени действия, не подкрепят тезата за съпричастността на служителя на Агенция Митници към осъществената престъпна дейност.

На противоположна позиция е държавното обвинение. Представителят на Апелативната прокуратура смята, че допълнително събраните доказателства след първоначалното задържане на обвиняемия през февруари т.г. подкрепят извода за авторството на деянието. Привлеченият към наказателна отговорност действително е съпричастен към изграден канал за контрабанда на наркотични вещества от Иран през Дубай, Индия и Турция. Хероинът е с изключително висока чистота, значително количество и на стойност близо 30 млн лв.

След анализ на доказателствата и становищата на страните, въззивната инстанция прие, че не са настъпили нови обстоятелства, които да разколебаят обоснованото подозрение. Не е оборена и опасността обвиняемият да се укрие. 

Съдебният състав прецени, че както към момента на първоначалното вземане на мярката за неотклонение, така и днес е налице изводът за съпричастност към престъплението. Има риск при по-лека мярка обвиняемият да извърши престъпление.  Въззивният съд извлича тази опасност от данните за личността на държавния служител, които говорят за висока обществена опасност. Той е извършил конкретни престъпни действия, които са разнообразни, интензивни и продължителни. Светослав Ф. е осъществявал телефонни разговори с множество лица извън България. При по-лека мярка за неотклонение, би могъл да повлияе на свидетели и да извърши престъпление.

Затова съставът на Апелативен съд – Варна прие, че най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо обвинения в контрабанда на хероин митнически служител е правилна и законосъобразна.

            Определението не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Първа лига сезон 2023/24
Катастрофи в България
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (574) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: