Митрополит Йоан: На 50 години човек не иска подаръци, иска надежда!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:24 / 13.02.2019
2441
Трогателно и мъдро слово по повод 50-годишния си юбилей произнесе днес Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, предаде репортер на Varna24.bg. Пред висши духовници от много държави, кмета на Варна, председателя на Общинския съвет и много други гости, митрополитът каза следното:

"Рождените дни на човек в детската или ученическата възраст винаги са били свързани с очакването да получим подарък от родители и близки. Интересен въпрос е това, какъв трябва да бъде подаръкът за един 50-годишен човек, особено ако е духовник? 50 години не са много, но не са и малко. Разбираме, че повечето от годините на нашия живот са вече минали. През погледа на един духовник надеждата е най-добрия подарък, надеждата, че Бог ще продължи в здраве и сили дните на живота. Господ е отредил определено време живот на земята за всеки човек. Дните на нашия живот са до около 70 години, а при по-голяма сила до 80 години... Първите години от човешкия живот преминават в познание за света, в изучаване на това, което ни заобикаля, те са свързани с определи знания, които ще ни помогнат да живеем достойно в обществото. Следващите години са двигателят на човешката зрялост, те са усилия, които всеки полага за лично и обществено добро. Естествено е всеки да преценява правилно своето време, за вярващият човек всеки ден е дар Божи и в същото време и в същото време това е срок, който трябва да се използва изключително разумно. Словото Божие не ни забранява заедно с ежедневния труд да имаме мигове на отдих, на радост, на разширяване на своите знания за човека, света и Бога... Същевременно във всеки ден от нашия живот трябва да се изгражда такъв порядък на мислите и чувствата, радостите и добродетелите, че те да изключат извършването на всякакво зло."

Повече от митрополита вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).