Митрополит Йоан започна обиколка във варненските храмове от "Аспарухово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:51 / 03.01.2014
1328
Призван съм да живея сред вас. Срещите с хората дават резултати. Радвам се, че ме приемате с любов, на която трябва да отвърна. С чувство на отговорност и дълг ще направя всичко възможно нашият диалог да е плодотворен.
Това каза Варненският и Великопреславски митрополит Йоан пред ръководителите на всички общински и държавни институции от варненския район "Аспарухово". Домакин на срещата бе кметът на района Йордан Николов, който посрещна в сградата на администрацията новоизбрания владика в първия работен ден от новата 2014 г.

Единомислие в светската и духовната власт за разрешаване на житейските и други въпроси за просперитета на района и на Варна пожела на всички митрополит Йоан, подарявайки на кмета на района иконата "Свети жени мироносци", които първи видели, че Христос е възкръснал.

Преди това Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи 3-часова божествена литургия в храма "Свети Цар Борис І" в "Аспарухово". Това е първото служение във варненски храм, извън катедралния, където десетки миряни имаха възможност да видят и целунат ръка на негово преосвещенство.

Митрополит Йоан се запозна и с момчетата от Православния център за духовно обгрижване на наркозависими "Свети мъченик Боян-Енравота", както и с децата от единствения в България енорийски детски футболен отбор "Юнак - Аспарухово". От тях той получи тениска с името на отбора.

На Богоявление (Йордановден) Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отново ще бъде в "Аспарухово" - в 13,30 часа той ще хвърли кръста в морето от борда на кораб "Академик".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).