Мизерия: В пенсионерски клуб във Варна уринират в кофа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:38 / 27.01.2016
1080
Вече месец членовете на Клуб на пенсионера в кв. "Трошево" (до блок 6) са без тоалетна чиния и ходят по малка нужда в кофа. За това уведоми petel.bg председателят на клуба Марин Цветков.

"Към края на миналата година се наложи да се изчисти мръсния канал, тъй като водата избиваше в двете стаи. От ВиК си свършиха работата, но се наложи да разбият тоалетната чиния. Оттогава сме без такава и казанче. Над 30 пенсионери, които идват да играят карти, шах и табла, уринират в кофа", заяви Цветков. Той призна, че за нова чиния и казанче са необходими 109 лева, но от кметство "Младост" им обяснили, че нямат пари за такава услуга.

Цветков призна, че е необходим и частичен ремонт на клуба. Прозорецът например не се затваря и през него влезли вандали, които им откраднали телевизора. Таванът пък прокапвал при дъжд и наводнявал коридорчето, а оттам водата се стичала към стаите. Стените също трябвало да се боядисат.

"Още преди две години запознахме с проблемите ни главния инженер на кметството Павлов, но той ни каза, че нямат пари. Сега пак го извикахме, но все същото. По-неприятно е, че той не си записа от какво се нуждаем или не потърси някакъв начин да ни окаже съдействие", каза още Цветков. Последният уточни, че след като им откраднали телевизора, си взели по-малък от битака, но той хващал само Нова ТВ.

Според Цветков най-належащия проблем е свързан с тоалетната, а другия ремонт можел да се извърши поетапно.

Потърсен за коментар, кметът на "Младост" Христо Христов бе лаконичен: "В нашия бюджет няма средства за ремонт на всички подобни клубове в района. Аз разбирам тези хора, но нека те потърсят други форми за решаване на проблема или да се обърнат към Голяма община."

Клуб на Пенсионера е отдаден безвъзмездно за ползване на хората в квартала от бившата кметица на "Младост" Юнакова през 2003 година. Преди това двете стаи са били кабинети на "Ортопедия" в IV поликлиника.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).