Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Млад варненец в инвалидна количка търпи несгоди в Инфекциозна клиника
Автор: Пламена Николова 15:24 / 18.03.2020Коментари (3)13375
© Varna24.bg
"Няма никакви условия за хора с увреждания в Инфекциозна клиника във Варна!" Това категорично заяви за Varna24.bg популярният млад варненец Иван Цветанов, известен като част от екипа на театрална формация "Феникс".

Ванко, както с любов го наричат мнозина, имал "нещастието" да попадне в инфекциозна клиника във Варна след усложнения от грип в разгара на истерията около коронавируса. 

"Приеха ме в петък в Инфекциозно отделение към УМБАЛ "Св. Марина" заради тежък бронхит. Първоначално ме настаниха на първия етаж в двойна стая заради придружителя ми. Там имаше санитарен възел но много тясна врата, през която аз не мога да мина с количката. Когато обаче пристигна пациентът с коронавирус, първия за Варна, изместиха всички от етажа на втория етаж.

След като ме изместиха обаче сестрата от сутрешната смяна не ми сложи антибиотиците в банката, а пусна само някакъв физиологичен разтвор, от което абоката ми се запуши. Асистентът ми я вика многократно, когато дойде и видя, че  е запушен абоката, го махна и каза, че скоро ще дойде да го смени. Така обаче и не се появи. Така всъщност приемът на антибиотика, който е жизненоважен за моето стабилизиране, бе пропуснат. Появи се сестрата от втората смяна в 20 часа вечерта, и то когато вдигнахме скандал. Очевидно е, че не достига персонал, но пациентите нямат вина за това.

Огромен проблем за човек в моето положение се оказва, че в стаите няма баня и тоалетна. Искам да подчертая, че като цяло в болницата работи прекрасен екип от професионалисти, всички те бяха много внимателни и мили с мен. Сложиха ме и във вип стаята на третия етаж. Там останах около два часа, след като в клиниката бе прието детенце с варицела и рабира се, трябваше да отстъпя стаята на детето, за да го изолираме от останалите случаи и да гарантираме неговата сигурост. 

За всички останали пациенти, които са по останалите стаи, вариантът е да ползват общ санитарен възел на етажа, който е в окаяно състояние и се ползва с погнуса от здрави хора, а за хора в моето положение се оказва трудно изпитание да се справя с тези условия.

След като кашлям зверски вече пет дни се налагаше да отида на рентген. Пратиха ми лека кола. За мен обаче е невъзможно да използвам подобен превоз предвид състоянието ми, всяко сгъване на краката ми ми коства зверски болки.

Микробусите за хората в неравностойно положение не можел да ме предвижи, защото сме под карантина в болницата, а линейката към клиниката дочух, че била със спукана гума. Та, след като обясних, че не заради каприз, а чисто физически ми е невъзможно да използвам лекия автомобил за транспортиране до рентгена, ме посъветваха да заявя писмено, че се отказвам от рентген. Да, обаче аз не се отказвам, настоявам да бъде намерено решение да бъда прегледан, независимо дали ще използват мобилния рентген или ще изпратят линейка.

Няма да подпиша отказ, след като съм силно притеснен за здравето си и искам да се проведе това изследване. Трябва да се вземат мерки и да има елементарни условия за хора в моето положение, особено предвид напрегнатата ситуация около новия опасен вирус и потенциалната заплаха както за здравите, така и за хората в неравностойно положение като мен. Искам да пожелая здраве на медиците, които въпреки ужасните условия се борят за всеки човешки живот, както и здраве за всички хора и дано не им се налага да стигат до болници", коментира Иван Цветанов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.03.2020 г.
0
 
 
Да пусне жалба в Комисията за дискриминация, имат кампания за достъп на инвалиди до всички сгради.
0
 
 
Аз съм силно възмутена от отношението на държавата към хората с увреждания.Слаба или Никаква достъпна среда на улицата или в болниците или в училищата!Е това е дискриминация -хора с увреждания не могат да получат адекватни медицински грижи когато здравето им е застрашено. а държавата е длъжна по закон да осигури !Момче ,търси си правата !Не оставяй нещата така!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Природни стихии
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: