Млада дама пое кормилото на Морско училище за ден

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:58 / 28.05.2021
1873
Бивши и настоящи студенти от
ВВУ "Никола Йонков Вапцаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Мичман Полина Серафимова пое от флотилен адмирал Боян Медникаров "кормилото" на Морско училище днес, предаде репортер на Varna24.bg.

По време на официална церемония в рамките на Деня на курсантското управление  във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“, отличени курсанти получиха възможността да заемат ръководни постове за ден. 

Ритуалът е част от традициите на Морско училище и датира от 1967 г., а тази година се провежда за трети път, след възобновяването му през 2019-а г. 

"Уважаеми курсанти, не забравяйте, че вашият живот ше бъде резултат от това, което правите днес. Вярата не струва нищо, ако не започва от тази в собствените ви сили и способности. Не се стремете във всичко и на всяка цена да постигате съвършенство. Научете се да виждате малките ползи и да крачите с правилни стъпки. Не очаквайте, че всичко ще ви се получи безупречно още от първия път. Приемайте грешките като подаръци в нетрадиционна опаковка, учете се от тях и измисляйте нови начини за преодоляването им. На вас, млади хора, успехът е отреден! Вашата младост е залог за бъдещето, тя е символ на всичко ново и напредничаво, заредена е с енергия и амбиция на откриватели, които са готови да реализират в пълна степен всичко това, което са получили като дар от своите командири и наставници", бе част от емоционалното слово на флотилен адмирал Боян Медникаров към курсантите.   

Цялата церемония по предаването на властта на випусниците, които ще заемат дубльорски позиции на ръководните длъжности във флотската Алма матер, вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).