Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Млада майка от Варна: Отчаяна съм! На интервю за работа разберат ли, че съм с дете, ме режат!
Автор: Пламена Николова 12:43 / 25.01.2022Коментари (27)11706
©
Илюстрация
Млада майка, пожелала анонимност, сподели в групата "Варненски мамчета" тъжен коментар, видя Varna24.bg.

Дамата признава отчаянието си от факта, че работодателите дискриминират жени, които са с малки деца и търси съвет как да се справи с депресията. Публикуваме коментара й без редакторска намеса:

"Много ми е тежко, нервно и напрегнато, защото не мога да се задържа на работа. Причината е това, че излизам болнични заради детето, понеже няма кой да го гледа, когато е болен. От 2-годишен е на ясла, в момента е на 2 годинки и 9 месеца, а аз смених три работни места.

Казват ми: "Не можем да си позволим да отсъстваш толкова от работа" и ме съкращават. В момента съм на трудовата борса, но и тя изтича. Постоянно си търся работа, но като ми звъннат за интервю и разберат, че съм с дете, ме режат.

Чувствам се дискриминирана! Защо е толкова трудно да си намериш работа, когато имаш дете? Всеки те реже по една или друга причина, все едно аз искам да си стоя у дома без пари и да се чудя как да свържа двата края.

Просто съм отчаяна и нямам думи за "тая държава" и "тези хора"... Искам да попитам, ако сте били в такава ситуация как се справихте , как си стъпвахте на краката?", гласи коментара.

В отговор на тревогите на младата майка, друга млада дама дава съвет.

"Не коментирам деца на първо интервю, а и никой никога не ме е питал- ако ви зададат такъв въпрос, това е дискриминация и можете да подадете жалба.

И не бих работила за човек, който ми задава въпроси свързани с репродуктивните функции на матката ми. Какво правя с нея си е моя работа!"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.01.2022 г.
0
 
 
Искам да помогна на тази млада дама. Предлагам си услигите да и гледам детето без заплащане. Обичам децата, дететоще се чувства добре при мен. Нека ми пиши.
Aнонимен
на 26.01.2022 г.
0
 
 
Браво на всички колеги Но на всякъде трябва да е така
Aнонимен
на 26.01.2022 г.
0
 
 
Sorry,ама тука не е оплаквателна станция.Който каквато попара си е надробил да си я сърба.Никой на никого не е длъжен да му решава проблемите!
Aнонимен
на 26.01.2022 г.
0
 
 
Собственик съм на счетоводна кантора. В месеца през 3 дни имаме срокове за подаване на какви ли не декларации, за ревизии и за проверки. Как да взема човек, който отсъства всеки месец, по две седмици, с два болнични листа. Единия болничен лист за 5 дни, от които 3 дни се заплащат от работодателя- заплата и осигуровки и още един болничен за 5 дни, от които 3те дена, отново са за сметка на работодателя. От тези 10 дни които се явяват половин месец работни дни, аз заплащам на лицето 6 дни от джоба си -заплатата му и осигуровките, които то реално не е изработилоДържавата му изплаща останалите 4 дни. Първо, такова лице ме поставя в шах и мат, дали ще се справя със сроковете за подаване на декларации, проверки и ревизии. Товари останалите си колеги. Срещу всеки срок ми стои глоба. Втора, плащам непрекъснато дни, които лицето не изработва. На мен кой ми дава тези пари, за 6-те дни, че да му ги дам на него. За тези 6 дни да му изкарам заплатата и осигуровките, трябва да работя вместо това лице. Не получавам труд от служителя в болнични, а трябва да плащам за това, че то е болно, а следващата седмица, детето му е болно. Хайде поставете се малко и от страната на работодателя. Или майката да си отвори фирма, да си наеме такава служителка и да видим дали ще и изнася. Например при заплата 1200, риблизително деля на 3, това са 400лева трябва да и платя и още 160 лева осигуровки. Значи 560 лева, плащам за това, че тя е отсъствала. Ако затворя кантората за това време, кои клент ще ми ги даде тези 560 лева. Някой колега или собственика, се гърчи вместо нея. Знам, че е трудно с деца, защото и аз имам, но на работодателя не му е по-лесно. Поставете се и от неговата страна.
Aнонимен
на 26.01.2022 г.
0
 
 
Собственик съм на счетоводна кантора. В месеца през 3 дни имаме срокове за подаване на какви ли не декларации, за ревизии и за проверки. Как да взема човек, който отсъства всеки месец, по две седмици, с два болнични листа. Единия болничен лист за 5 дни, от които 3 дни се заплащат от работодателя- заплата и осигуровки и още един болничен за 5 дни, от които 3те дена, отново са за сметка на работодателя. От тези 10 дни които се явяват половин месец работни дни, аз заплащам на лицето 6 дни от джоба си -заплатата му и осигуровките, които то реално не е изработило. Първо, такова лице ме поставя в шах и мат, дали ще се справя със сроковете за подаване на декларации, проверки и ревизии. Срещу всеки срок ми стои глоба. Втора, плащам непрекъснато дни, които лицето не изработва. Не получавам труд, а трябва да плащам за това, че то е болно, а следващата седмица, детето му е болна. Хайде поставете се малко и от страната на работодателя. Или майката да си отвори фирма, да си наеме такава служителка и да видим дали ще и изнася.
Aнонимен
на 25.01.2022 г.
0
 
 
Ами така е, нали жените постоянно ревът че искат равноправие такова с мъжете. Ами ето ви равноправие. Като искаш да работиш работи, като искаш дете да гледаш, го гледай. Ама не да работиш 5 дена и 15 дена да те няма и после да казваш че те дискриминират. Много права се дадоха на жените и то без основание, а само защото наддават вой за равноправие. Вярно е " Има желание, има и начин"
Aнонимен
на 25.01.2022 г.
0
 
 
Така е и при мен. Нямам баби на които да разчитам,както 90 процента от работещите майки. И аз не мога да намеря работа,дори не ми звънят, тъй като съм написала,че съм с дете. Трудно биха разбрали хората,които не са на този хал. Освен да повтарят като папагали издържани клишета от вида на "има ли желание ,има и начин" друго не видях ,не чух. Понеже ние сме си виновни ,че имаме деца не бива да се оплаквам,нали ? ;)
Aнонимен
на 25.01.2022 г.
0
 
 
Качвай се да караш такси работиш когато детето е на ясла и никой не ти държи сметка защо почиваш. Ако не държиш на осигуровки разбира се.
0
 
 
За съжаление е така ние с две деца вече малко по пораснали от години си блъскахме главата как да го измислим без чужда помощ е невъзможно накрая се примирихме един само работи :) държавата нищо не прави в тази насока само празни приказки за демография.
0
 
 
същото е и с хората с ТЕЛК решение,докато говорим няма проблем докато не кажеш че си с ТЕЛК РЕШЕНИЕ ,изведнъж почват да те виждат с всичките болести на света и ти теглят една майна
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: