Млада жена отива на съд за теглене на пари от чужда банкова карта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:57 / 12.10.2021
758
21-годишната Н.Т. е предадена на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура -Варна за две престъпления - кражба на дамско портмоне и теглене на пари от чужда банкова карта без съгласието на притежателя й, в условията на продължавано престъпление, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна.

Обвиняемата Н.Т. е добре известна на органите на реда, има множество полицейски регистрации и задържания. Тя е от гр. Игнатиево, има основно образование и е безработна, а паричните средства, с които разполага, са набавяни чрез престъпления против собствеността, които извършва.

От справката за съдимостта й е видно, че младата жена е осъждана към настоящия момент по 9 дела за общо 12 престъпления, от които 9 кражби и 3 престъпления по чл. 249 от НК. Към настоящия момент излежава присъда в Затвор – Сливен.

На 13 февруари 2020 година обвиняемата влязла в магазин за дрехи, намиращ се на бул. "Чаталджа“ във Варна. Забелязала жена, която носела раница на гърба си и се приближила до нея. Разкопчала ципа на едната от преградите на раницата и измъкнала оттам портмонето на жертва си. След това бързо се отдръпнала, скрила откраднатата вещ и напуснала магазина.

В портмонето Н.Т. намерила 150 лева и лични документи. Освен това намерила и банковата карта на потърпевшата от посегателството заедно с ПИН код към нея. Обвиняемата спряла на първия банкомат и започнала да тегли пари. Успяла да реализира три транзакции и изтеглила сумата от 1000 лева.

Едва след като се прибрала в дома си пострадалата разбрала, че е жертва на престъпление. Подала сигнал в полицията. Сигнализирала и в банката, която използвала, за откраднатата банкова карта и така разбрала, че от нея вече са изтеглени 1000 лева.

Предстои делото срещу Н.Т. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. За кражбата по чл.194, ал.1 от НК, извършена от нея, тя може да получи наказание "лишаване от свобода“ до осем години, а за използването на чужд платежен инструмент  - престъпление по чл. 249, ал. 1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК, се предвижда наказание "лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба до двойния размер на получената сума.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).