Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младен Иванов: Готови сме на гъвкави промени в "синята зона", ако това се налага
Автор: Пламена Николова 09:33 / 23.07.2018Коментари (13)10762
© Varna24.bg
"Синята зона" е нещо, което е в развитие. Ако се налага сме готови на гъвкави промени, така че да бъде удобно и за хората, каза за Varna24.bg Младен Иванов, директор на общинската фирма "Общински паркинги и синя зона“.

Има ли напрежение при старта на "синята зона“, ще има ли достатъчно места за живеещите в обхвата на зоната, защо се налага промяна в талона на автомобила, ако регистрацията не съвпада с тази по лична карта и нотариален акт, предвиждат ли се промени на определени места, ако това се налага? На тези и други въпроси даде отговор Младен Иванов.

"Към настоящия момент няма нещо, което да ни притеснява, всичко, което се случва е според нашите прогнози. Хората, които спират неправилно намаляват прогресивно, защото колегите от ОД МВР полагат големи усилия да научат хората къде се спира неправилно. Защото от 13 август ще заработи в пълния си капацитет "синята зона“. Сега, както знаете, сме в гратисен период и не налагаме техническо средство тип "скоба.. А иначе "синята зона“ си работи на пълни обороти, приема заявления от живущи, заявления за служебен абонамент, за територията на цяла Варна, имаме много сигнали за неправилно паркирали автомобили.

За живеещите местата ще стигнат по наше проучване. Броят на автомобилите в обхвата на зоната е около 3000, т.е. идентичен е броят на автомобилите и на паркоместата. Но това не означава, че броят на автомобилите на живущи ще бъдат паркирани през цялото работно време. Тези хора, които живеят в централна градска част в по-голямата част на деня работят, местата са за споделено ползване, с изключение на местата за инвалиди и за електромобили. Идеята на зоната е да има винаги свободни места, там където човек отива да си свърши някаква работа. Ако са запълнени изцяло през целия работен ден, това означава че синята зона не функционира правилно. Тогава методите са намаляване на времето или вдигане на цената. Това се случи в София.

Съветвам всички, които нямат удобен градски транспорт, да паркират колите си в покрайнините на града и от там да ползват автобус, защото дори да работи синята зона за неограничено време, ще им излиза твърде скъпо да си плащат за паркиране през целия работен ден.

Получаваме всекидневно въпроси за тази нормативна уредба, приета от ОбС, според която трябва талонът на автомобила да е с регистрация като по лична карта. Всеки, който си смени постоянния адрес, живял е примерно във "Владиславово“, а сега в центъра, е трябвало при смяна на личната карта да промени и талона на автомобила. Това е изискване на МВР. Заложено е в Бургас и София.

Приходите от санкциите, които се налагат от Общинска полиция, постъпват в бюджета на Общината, а от смс-и постъпват в предприятието и от там също в бюджета на Общината. Всички видове приходи ще бъдат използвани за възстановяване на тротоари и инфраструктура приоритетно в "синята зона".

Синята зона ще облекчи много трафика в центъра. Много нарушители има в зоната сега. Когато се изчистят нещата, ще има много по-малко движение на коли, които търсят място за паркиране и трафикът ще бъде облекчен като цяло.  Няма нормален европейски град с такова движение в центъра.

Жалби на граждани имаме от гледна точка на това, че хора искат места, които сме ги забранили за паркиране да ги реорганизираме. Такъв е случая от ул. "Дебър“ до ул. "Панагюрище“. Сега обмисляме вариант да обособим допълнително паркоместа там, а по стандартите за проектиране които спазваме нямаше как да разрешим. Ще видим дали ако обособим улицата като еднопосочна ще може да се постигне това.

Синята зона не е нещо статично, съобразяваме се с желанията на хората, които живеят и работят в центъра. Не е казано, че след месец или година няма да се променят нещата към по-добро. За нас е важна обратната връзка и сигналите които получаваме, за да видим, ако имаме някъде пропуски да можем да ги отстраним", каза Младен Иванов.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 227
30.11.2023 »
28.11.2023 »
14.03.2023 »
22.07.2022 »
01.07.2022 »
28.06.2022 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.08.2018 г.
0
 
 
няма нужда от гъвкавост, а от дейност от контролните органи. да има ежедневни глоби, патрулиращи служители в целия район, по всички подрайони на синята зона. дейност да се отчита, да има приходи, да се освободи пространството за хората, а не за колите.
Aнонимен
на 26.07.2018 г.
+1
 
 
кой и кога ще изчисти/премести/репатрира/накаже колите от тротоарите, какво точно помага в случая синята зона, защо няма всекидневна дейност на контролиращите органи?
Aнонимен
на 25.07.2018 г.
-2
 
 
съветвам всички които сме недоваолни от общинските глупости да скочим срещу синята зона това не е удобство а неудобство за жиущи и гости на града срещу пари.
Aнонимен
на 25.07.2018 г.
-1
 
 
защо затворихте улица охрида за паркиране къде са ви местата сега е по зле трябва да излезем по улиците както за тока това не може да продължава така нада 3000 живужщи 2600 места със сигурност регистрираните живущи са повече не си ли напълнихте гушите?!? къде отиват парите по 2 часа търсим място за паркиране време е за промяна във варна
+1
 
 
"Съветвам всички, които нямат удобен градски транспорт, да паркират колите си в покрайнините на града . . . " В културния свят на това казват буферен паркинг. Във варна има ли такива? И след като се препоръчва ползването на градски транспорт какви подобрения са направени в организацията му за да може да поеме още няколко хиляди пътника?
Aнонимен
на 24.07.2018 г.
-1
 
 
г-н Иванов, как спечелихте конкурса за директор на "Синя Зона", питам с какво образование и компетентност ги убедихте партийните другари, че ставате май, само да пръскате прах в очите на хората. Виждам инженер пред името, само че машинен?! Струва ми се, че сте сложен за "бушон", когато гръмне "Синя зона" … Дано поне, добре да сте заработили до тогава;)
-1
 
 
"готови сме на гъвкави промени,като трябва ще вдигнем цените" наистина,много сте гъвкави,а това,че има 3000 автомобила и 2600 места е просто цинично,ще взимате пари от всички,а реално места за тях няма и се надявате хората просто да си карат колите през деня....:D :D :D
-1
 
 
Тези сини зони не са нищо друго, освен ЗАКОНЕН РЕКЕТ НА ОБЩИНАТА! Те не гарантират място, а само ти бъркат в портфейла! Що за услуга е тази, за която ти взимат пари, а резултат няма? Единственото правилно решение е да се направят подземни и надземни паркинги в центъра!
Aнонимен
на 23.07.2018 г.
0
 
 
г-н Младен Иванов, във Гръцката няма следа от синята зона, спира се масово по тротоарите и както падне. Трябва да поставите колчета както е в София.
Aнонимен
на 23.07.2018 г.
+1
 
 
майка ми е инвалид. почти всеки ден се налага да идва лекар. няма свободни места. спирам пред гаражи на съседи,но ме предупредиха за 50лв.глоба. какво да правя г-н Младен Иванов. за ул."Цар Самуил" големите номера.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: