Младен Иванов: Надявам се след няколко месеца да виждаме само правилно паркирали автомобили в "синята зона"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (14)
14:42 / 03.08.2018
5119
Над 11 000 лева са приходите през юли само от кратковременно паркиране в синята зона във Варна. Това съобщи директорът на общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов след края на заседанието на правната комисия към местния парламент.

"Очаквам след 13 август, когато реално ще заработи зоната и ще се налага активно да работи техническо средство тип "скоба“, тези приходи да са малко спрямо това, което сме планирали“, допълни той. По думите на Иванов все още има доста нарушители и неправилно спрели коли, но в сравнение с преди месец са в пъти по-малко. "Това ми дава основание да вярвам, че след няколко месеца ще виждаме само правилно паркирали автомобили в зоната“, изтъкна директорът на общинското предприятие.

Пред съветниците той обясни защо по настоящ адрес човек не може да се регистрира за локално платено паркиране. "Използвахме опита на Бургас и София, които имат горчив спомен в това отношение. В морския град например много от жителите на кв. "Меден рудник“ са представяли фиктивни договори за наем и са ползвали правото, а целта е само живущите в обхвата на синята зона да могат да паркират с преференции“, каза Иванов.

Една от темите на днешното заседание на правната комисия беше именно синята зона. Съветниците бяха запознати с искането на управител на варненска компания за преразглеждане на режима за таксуване за представителите на бизнеса в зоната. Бизнесменът настоява за намаляване на цените за служебния абонамент и за облекчения в случаите, в които фирмата е купила няколко карти за платено паркиране.

В отговор Младен Иванов заяви, че за да може да се предложат промени в Наредбата за организацията и движението на територията на Община Варна, е необходимо синята зона да има история. "Няколко месеца след реалния й старт ние ще можем да направим обективен анализ. Поемам ангажимент тогава да организирам среща с представителите на бизнеса и да обсъдим ситуацията, и ако има предложения за корекции, те да бъдат своевременно внесени за разглеждане в Общинския съвет“, посочи Иванов. Той каза още, че в най-скоро време предстои да бъде обявена обществената поръчка за новите "паяци“, електромобилите и хибридните коли за ОП "Общински паркинги и синя зона“.

На днешното си заседание съветниците от правната комисия одобриха нова наредба за привличане и насърчаване на инвестиции с общинско значение във Варна. Приети бяха и  промени в Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

Виж коментарите (14)

Още по темата (227):
30.11.2023 Вижте къде в центъра на Варна се отвориха нови паркоместа
28.11.2023 Подновяват маркировката за Синя зона в центъра на Варна
14.03.2023 Противоречи ли Синята зона във Варна на Закон? Преценете сами
22.07.2022 Въведоха възможност за целодневно паркиране в "синята зона" във Варна
01.07.2022 Новото работно време на "синята зона" във Варна влиза в сила от днес!
28.06.2022 Обмислят как да спрат злоупотребата с инвалидни карти за паркиране в "синята" зона на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).