Младеж, нарушил мярката "домашен арест", бе задържан под стража във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:59 / 18.03.2021
1044
Варненският окръжен съд уважи искането за промяна мярката за неотклонение на 20- годишния Яни А. от "домашен арест“ в "задържане под стража“, заради нарушаването й. Обвинението спрямо него е, че през юни 2020 г. ползвал платежен инструмент без съгласието на титуляря.

Привлечен е към наказателна отговорност през февруари тази година, като на 19.02.2021 г. му е била взета мярка за неотклонение "домашен арест“. Ден преди определението на съда да влезе в сила, на 22 февруари, Яни се отклонил от адреса, на който се изпълнявала мярката. Наложило се да бъде обявен за общодържавно издирване. Задържан е на 16 март от органите на реда.

Пред съда обвиняемият обясни, че се наложило да наруши мярката, за да изпрати приятелката си. След това не се върнал у дома от страх, че що го върнат в ареста.

Варненският окръжен съд прецени, че са налице всички основания за уважаване искането на прокуратурата за изменение на мярката за неотклонение спрямо Яни А. от "домашен арест“ в "задържане под стража“. Същият е осъждан многократно за престъпления от общ характер. Все още е налице обоснованото подозрение за съпричастност на лицето към повдигнатото обвинение. Отклоняването от втората по тежест мярка за неотклонение - "домашен арест“ и укриването на Яни са основания, съдът да счете за реални възможностите той да се укрие отново или да извърши престъпление.

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи за обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).