Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младеж обра спящи румънци и рускиня с дете на "Златни пясъци"
Автор: Екип Varna24.bg 14:56 / 10.11.2016Коментари (0)1111
©
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен съд срещу 22-годишния Георги Г. за кражба, извършена от него повторно и теглене на пари от чужда банкова карта в условията на продължавано престъпление. И двете престъпления подсъдимият е извършил като непълнолетен.

На 20 август 2011 год. Георги заедно с двама приятели от варненския кв. "Чайка", където живеел, отишли в курорта "Златни пясъци". Непълнолетният Георги слязъл и проверил дали има отворени врати на хотелските стаи. Забелязал отворена балконска врата на една от стаите на първия етаж и се прехвърлил на балкона. Отседналото там румънско семейство спяло. Георги видял на масата дамска чанта, грабнал я и напуснал стаята със спящите румънци. В дамската чанта намерил портфейл, пет дебитни карти с ПИН-кодовете им, 250 евро и 350 румънски леи. 

Когато се върнал с приятелите си във Варна, непълнолетният започнал да пробва ПИН-кодовете на картите и успял да изтегли от едната 400 лева. С част от парите компанията му пазарувала в бензиностанция. На другия ден установил, че всички карти на румънската гражданка са блокирани, след като туристката установила липсата на дамската й чанта.

На 13 септември 2011 год. Георги отново отишъл на "тур" в курорта с цел кражби. В друг хотел той видял отворена врата на третия етаж, прехвърлил се по перилата на балконите и влязъл в стаята. Там била настанена руска гражданка с малолетния й син, които спели. От шума рускинята се събудила и видяла непознат в стаята си. Първоначално помислила, че някой е объркал стаите, но Георги бързо разсеял съмненията й. Грабнал детската раница, помахал за довиждане на рускинята и напуснал стаята й през балкона. Жената подала сигнал за кражбата на рецепцията и описала подробно крадеца.

В раницата на детето й Георги намерил цифров апарат "Канон", 480 евро, 22 лева, 2300 руски рубли и кредитна карта. 

Общата сума на откраднатите вещи и пари на чуждите граждани съдебнооценителната експертиза изчислила на близо 3000 лева. Пострадалата руска гражданка разпознала категорично извършителя, който бил записан и на видеокамерите на банкомата, откъдето теглил пари с румънската дебитна карта. 

Въпреки младата си възраст, Георги Г. е осъждан многократно, а със средствата, които си набавял по престъпен начин, купувал наркотици. Първото престъпление, в което го обвинява Окръжната прокуратура във Варна, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 10 години, а второто - с лишаване от свобода от 2 до 8 години. Определянето на общото наказание на Георги Г. ще бъде съобразено с разпоредбите на член 63 от Наказателния кодекс заради извършването на деянията като непълнолетен.
Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: